Εύα Καιλή: Δεσμεύεται το οικόπεδο της Πάρου – Σοβαρές υπόνοιες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Στη δέσμευση του οικοπέδου, συνολικής έκτασης επτά στρεμμάτων, στην Πάρο που αγοράστηκε από την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή και τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι προχώρησε η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η δέσμευση έγινε στο πλαίσιο της έρευνας που είναι σε εξέλιξη και έχει βάλει στο στόχαστρο της τα περιουσιακά στοιχεία, κινητά και ακίνητα, του ζευγαριού στην Ελλάδα αλλά και συγγενικών τους προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης διαπίστωσε σοβαρές υπόνοιες για τη διάπραξη ξεπλύματος μαύρου χρήματος αναφορικά με την αγορά του οικοπέδου. Στο πόρισμα που συνοδεύει τη δέσμευση του οικοπέδου το οποίο διαβίβασε και στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Μπαρδάκη, σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρεται ότι προκύπτουν σοβαρές υπόνοιες ότι προέρχεται από ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και για το λόγο, ζητείται η διερεύνηση του εν λόγου αδικημάτος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι παράλληλα δεσμεύτηκε και κοινός λογαριασμός που είχαν η Εύα Καϊλή και ο σύζυγός της μέσω του οποίου διακινήθηκαν τα χρήματα για την αγορά του οικοπέδου στην Πάρο.

Μέσω του συνηγόρου της η ευρωβουλευτής έχει υποστηρίξει ότι η αγορά του επίμαχου ακινήτου ήταν νόμιμη και δικαιολογείται από τα εισοδήματα της οικογένειας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα