Σεισμός στην Εύβοια: Συνεχίζουν οι μετασεισμοί – Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι

Σεισμός στην Εύβοια: Συνεχίζουν οι μετασεισμοί – Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι

Συνεχίζουν οι μετασεισμοί με επίκεντρο τους Ζάρακες Ευβοίας, μετά τον ισχυρό σεισμό 5 Ρίχτερ της 29ης Νοεμβρίου.

 Το απόγευμα της Πέμπτης στις 17:48 σημειώθηκε ασθενής δόνηση, 3,2 Ρίχτερ, στην ίδια περιοχή, ενώ τρεις μικροί σεισμοί είχαν σημειωθεί νωρίτερα .

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η δόνηση 3,2 Ρίχτερ έγινε σχεδόν στο ίδιο σημείο του σεισμού των 4,3 Ρίχτερ, την Τετάρτη το απόγευμα.

 Ειδικότερα, ο σεισμός καταγράφηκε στα 5 χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά από τους Ζάρακες Εύβοιας και το εστιακό του βάθος βρίσκεται στα 5 χιλιόμετρα.

Σεισμολόγοι: Φυσιολογική μετασεισμική δραστηριότητα
Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι που συνεχίζουν να παρακολουθούν το φαινόμενο.

Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι είναι μετασεισμοί του σεισμού μεγέθους 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου. «Έχουμε, τόνισε, μια ομαλή μετασεισμική ακολουθία και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Εν τω μεταξύ, οι νέες δονήσεις που σημειώθηκαν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή εντάσσονται στην πλούσια σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών.

 Η τελευταία σεισμική δόνηση των 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:43 το μεσημέρι της Πέμπτης στην ίδια περιοχή με εστιακό βάθος πέντε χιλιομέτρων. Η αρχική εκτίμηση του Γεωδυναμικού ήταν στα 3,6 Ρίχτερ, ωστόσο το Ινστιτούτο αναθεώρησε προς τα κάτω.

Στα 3,6 Ρίχτερ αναθεώρησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και τη δεύτερη σεισμική δόνηση που ταρακούνησε την Εύβοια στις 10:38 το πρωί της Πέμπτης. Η αρχική εκτίμηση ήταν στα 3,8 Ρίχτερ.

Ο σεισμός σημειώθηκε οκτώ χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας με εστιακό βάθος στα πέντε χιλιόμετρα.

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στις 10:04 στην Εύβοια, στην περιοχή όπου έγινε ο χθεσινός σεισμός των 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Τη σεισμική δόνηση κατέγραψε το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο στα επτά χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας με εστιακό βάθος στα πέντε χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται ότι σεισμός 5 Ρίχτερ είχε σημειωθεί το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου, στις 22.06 στην Εύβοια.

Το εστιακό βάθος ήταν 8,9 χιλιόμετρα, και επίκεντρο 6 χλμ. νοτιοανατολικά των Ζαράκων στη νότια Εύβοια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα