Θεσσαλονίκη: Τελευταίο αντίο στον 16χρονο με τσιγγάνικο χρώμα και τραγούδια. Εικόνες αρχαίας τραγωδίας

Θεσσαλονίκη: Τελευταίο αντίο στον 16χρονο με τσιγγάνικο χρώμα και τραγούδια. Εικόνες αρχαίας τραγωδίας

Κηδεύεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Κώστας Φραγκούλης, ο 16χρονος Ρομά που δέχθηκε πυρά από αστυνομικό στη διάρκεια καταδίωξης και κατέληξε χθες Τετάρτη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στο Κοιμητήριο του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Τη σορό αναμένεται να συνοδεύσουν δεκάδες συγγενείς και φίλοι του Κώστα Φραγκούλη.

Σύσσωμη η κοινότητα Ρομά θρηνεί τον 16χρονο που δεν θα ξαναδεί τη γυναίκα του και το μόλις 1,5 έτους παιδί του για 20 ευρώ βενζίνης.

Συγγενείς και φίλοι ξενύχτησαν τον νεκρό Κώστα, ενώ το κλίμα είναι βαρύ, τόσο στον οικισμό «Αγία Σοφία» όσο και σε Θεσσαλονίκη.

Η δικογραφία σε βάρος του αστυνομικού έφτασε στο δικαστικό συμβούλιο την Τρίτη, οπότε απο χθες μετρά η προθεσμία των 5 ημερών, και την Δευτέρα θα παρθεί η απόφαση για την ποινική μεταχείρισή του, μέχρι τη δίκη.

Μετά την Δευτέρα, σταματά ο κατ’οίκον περιορισμός που έχει τεθεί ο αστυνομικός και ύστερα θα επιστραφεί η δικογραφία στον ανακριτή για να συμπληρωθεί η δίωξη μετά τον θάνατο του 16χρονου Κώστα και μετά θα κληθεί ο αστυνομικός σε συμπληρωματική απολογία.

Το MEGA εξασφάλισε βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης, ο οποίος χορεύει με τους φίλους του, και στο πίσω μέρος διακρίνεται το μοιραίο γκρι αγροτικό αυτοκίνητό του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα