Τεταμένη η κατάσταση σε καταυλισμούς Θεσσαλονίκης και Πάτρας. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του 16χρονου

Τεταμένη η κατάσταση σε καταυλισμούς Θεσσαλονίκης και Πάτρας. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του 16χρονου

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση σε καταυλισμούς Ρομά σε όλη τη χώρα μετά την ανακοίνωση χθες το πρωί του νοσοκομείου ότι ο 16χρονος κατέληξε, οκτώ ημέρες μετά τον πυροβολισμό του από αστυνομικό. Χθες το βράδυ σημειώθηκαν επεισόδια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας από ομάδες αντιεξουσιαστών.
Η σωρός του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη φτάνει στον οικισμό Αγία Σοφία έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Με δυνατή μουσική, εκατοντάδες ανθρώπους και δεκάδες οχήματα συνοδεία, έφτασε η νεκροφόρα που μετέφερε το φέρετρο στον οικισμό.

Συγγενείς και φίλοι του 16χρονου τον συνόδευσαν με πομπή έως το σπίτι του στον οικισμό, από το σημείο όπου δέχθηκε τα πυρά του αστυνομικού, κατά τη διάρκεια καταδίωξης τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του 16χρονου.

Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση σήμερα του συμβουλίου πλημμελειοδικών για την προφυλάκιση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον Κώστα Φραγκούλη και ζητούν ”δικαιοσύνη”.

Η κηδεία του ανήλικου αγοριού και πατέρα ενός παιδιού θα γίνει αύριο το πρωί.

Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα
Ένταση επικράτησε στη Θεσσαλονίκη μετά την ολοκλήρωση της πορείας για τον θάνατο του 16χρονου από αστυνομικά πυρά.

Στην πλατεία Καμάρας άτομα πέταξαν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παραταγμένες στην Εγνατία οδό και απάντησαν με περιορισμένη χρήση βομβίδων κρότου λάμψης, ενώ επιστρατεύτηκε και η Αύρα.

Επεισόδια έγιναν και στην Αθήνα, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών και κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση.

Ένταση σημειώθηκε και στην Πάτρα κατά τη διάρκεια της πορείας.

Το κλίμα στον οικισμό Αγίας Σοφίας, παραμένει βαρύ, ενώ οι πρόεδροι των Τσιγγάνων απευθύνουν έκκληση για ψυχραιμία, εν αναμονής και της απόφασης για την προφυλάκιση ή μη του αστυνομικού που πυροβόλησε τον Κώστα Φραγκούλη.

Θρήνος στον οικισμό «Αγία Σοφία» για τον 16χρονο – Με πομπή η σορός του
Βαρύ κλίμα επικρατεί στον οικισμό «Αγία Σοφία» στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα έφτασε με κομβόι η σωρός του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη που κατέληξε χθες έπειτα από μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή.

Η σωρός του 16χρονου θα παραμείνει για 24 ώρες στο σπίτι της οικογένειας ενώ την Πέμπτη το πρωί θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία.

Συγγενείς και φίλοι συνοδεύουν την σορό του άτυχου νέου με τραγούδια.

Σε δηλώσεις του ο παππούς του 16χρονου Κώστα, Σάββας Φραγκούλης τόνισε για ακόμη μια φορά ότι θέλουν δικαιοσύνη. «Θέλουμε να μπει πέντε φορές ισόβια», είπε.

Συγκέντρωση στα Δικαστήρια σήμερα
Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη, μετά τη δολοφονία του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη.

Σήμερα μπροστά στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης έχει προγραμματιστεί για σήμερα εν αναμονή της απόφασης για τον αστυνομικό.

Από την Τροχαία έχουν ανακοινωθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα με τις οποίες απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στην οδό 26ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της από την οδό Πολυτεχνείου έως την οδό Εγνατία.

Χθες έφθασε στο δικαστικό συμβούλιο η δικογραφία, πράγμα που σημαίνει ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση των πέντε ημερών για να εκδοθεί απόφαση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα