Θεσσαλονίκη: Έκκληση για ηρεμία από τους ηγέτες των Ρομά

Θεσσαλονίκη: Έκκληση για ηρεμία από τους ηγέτες των Ρομά

Την τελευταία του πνοή άφησε o 16χρονος Ρομά ο οποίος είχε πυροβοληθεί στις 5 Δεκεμβρίου από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης.
Ο Κώστας Φραγκούλης από τις 5 Δεκεμβρίου όταν χτυπήθηκε από σφαίρα αστυνομικού στην διάρκεια καταδίωξης, έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Το τραύμα ωστόσο από τη σφαίρα που τον χτύπησε στο κεφάλι, δεν άφηνε πολλά περιθώρια για ελπίδες.

Παρά τις εκκλήσεις που έκανε αι η οικογένεια του 6χρονου Κώνστα Φραγκούλη, ο οποίος σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη, έφυγε από τη ζωή στις 10.10 το πρωί της Τρίτης.

Σε όλη την Ελλάδα, σε Αθήνα Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα Πάτρα Λέσβο, σημειώθηκαν επεισόδια. Στην Αθήνα τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τις 8 παρά 10 το βράδυ της Τρίτης όταν μία ομάδα, αποκόπηκε από την πορεία, κατεβαίνοντας την οδό Πανεπιστήμιου στη συμβολή με την οδό Σανταρόζα άρχισαν να πετούν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν  με κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν στην πλατεία Ομονοίας, όπου μπήκαν οι κουκουλοφόροι στον σταθμό του μετρό και έσπασαν τα ακυρωτικά μηχανήματα. Έγιναν 26 προσαγωγές στην Αθήνα.

Οι συγκεντρώσεις ήταν 2, η μία από το ΠΑΜΕ και από συλλογικότητες, και οργανώσεις της αριστεράς, μέσα στους οποίους παρεισέφρησαν και αυτές οι ομάδες των κουκουλοφόρων που προκάλεσαν τα επεισόδια.

Κατάληψη αναρχικών στη Νομική σχολή
 
Οι κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους στις περιοχές Μενίδι, Αχαρνές και Λιόσια έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, έγιναν 26 προσαγωγές στην Αθήνα και δύο συλλήψεις.

Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν άλλες δύο συλλήψεις, δύο γυναικών ρομά οι οποίες πιάστηκαν να βάζουν φωτιά σε κάδους.

Η Νομική τελεί υπό κατάληψη και έχει πραγματοποιηθεί κάλεσμα από αντιεξουσιαστές σήμερα στις 6.30 ώρα, ως συνέχεια των χθεσινών επεισοδίων, με πρόσχημα τον θάνατο του 16χρονου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα