Χαμόγελο του Παιδιού: Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών Αρχών εκατοντάδες ακίνητα και λογαριασμοί

Χαμόγελο του Παιδιού: Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών Αρχών εκατοντάδες ακίνητα και λογαριασμοί

Στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτικών αρχών μπαίνει το «Χαμόγελο του Παιδιού». Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου το «Χαμόγελο» παρουσιάζει συνολικά έσοδα 10 με 14 εκατ. ευρώ ετησίως, με πλεόνασμα 6,2 εκατομμυρίων και την ίδια στιγμή εκδηλώνει δυσφορία για τον ΕΝΦΙΑ που πρέπει να πληρώσει για τα ακίνητα που κατέχει.
Στο μικροσκόπιο των ελληνικών ελεγκτικών Αρχών αναμένεται να μπει μετά την «Κιβωτό του Κόσμου» και το «Χαμόγελο του Παιδιού» σύμφωνα με έρευνα του Βασίλη Λαμπρόπουλου που δημοσιεύθηκε στο βήμα της Κυριακής.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα το Χαμόγελο παρουσιάζει συνολικά έσοδα 10 με 14 εκατ. ευρώ ετησίως, με πλεόνασμα 6,2 εκ. ευρώ ενώ την ίδια ώρα υπάρχει γκρίνια για τον ΕΝΦΙΑ των 70.335 ευρώ που καλείται να πληρώσει για τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του.

«Το πλεόνασμα που οφείλει να έχει ο Οργανισμός για να διασφαλίσει την προστασία των παιδιών που υποστηρίζει και των αναγκών τους που καλύπτει, αντιστοιχεί σε περίπου 5 μήνες. Πολλές χρονιές οι δράσεις συνεχίστηκαν ακριβώς χάρη στο πλεόνασμα που υπήρχε» αναφέρει η απάντηση του «Χαμόγελου του παιδιού».

Στο μικροσκόπιο των αρχών θα μπουν και τα 5 εκ. ευρώ σε ελβετική τράπεζα αλλά και τα 230 ακίνητα που έχει το Χαμόγελο από παραχωρήσεις και δωρεές χωρίς ωστόσο να γίνεται σωστή εκμετάλλευση και χρήση όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Τα ακίνητα του Οργανισμού ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους αξιοποιούνται κατά περίπτωση. Για κάποια υπάρχει καθεστώς συνιδιοκτησίας, κάποια απαιτούν επισκευή/ανακαίνιση, κάποια έχουν κληροδοτηθεί/δωρηθεί υπό συγκεκριμένους όρους, κάποια είναι μισθωμένα. Όλοι οι λογαριασμοί που διατηρεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ελλάδα και το εξωτερικό βρίσκονται στο site του Οργανισμού» αναφέρει επίσης η απάντηση του οργανισμού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πέρα από τα οικονομικά του Οργανισμού θα εξεταστούν και σποραδικές καταγγελίες που υπάρχουν για κακοποίηση ανηλίκων (ορισμένες εξ αυτών δημοσιοποίησε πρόσφατα και ο ιδρυτής του «Χαμόγελου») και συγκεκριμένα στη δομή της Καβάλας.

«Ο Πρόεδρος και οι υπεύθυνοι απευθύνθηκαν αυτοβούλως στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές. Η έρευνα ολοκληρώθηκε χωρίς να προκύψει κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο, και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο από τη δικαιοσύνη» σημειώνει ο οργανισμός.

Πρόθεση των αρχών πάντως μετά την υπόθεση της Κιβωτού, είναι να ασκηθεί πλέον εξονυχιστικός έλεγχος σε όλους τους οργανισμούς που διαθέτουν δομές φιλοξενίας για παιδιά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα