Κούγιας: Ο αστυνομικός ήθελε να πυροβολήσει τα λάστιχα αλλά άλλαξε η φορά της σφαίρας – Είναι ατυχία και για τους δύο!

Κούγιας: Ο αστυνομικός ήθελε να πυροβολήσει τα λάστιχα αλλά άλλαξε η φορά της σφαίρας – Είναι ατυχία και για τους δύο!

Την υπερασπιστική γραμμή που σκοπεύει να ακολουθήσει στη δίκη ξετύλιξε ο Αλέξης Κούγιας, που από χθες ανέλαβε τον άνδρα της ΔΙΑΣ ο οποίος πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο ρομ στη Θεσσαλονίκη.

 Ο γνωστός ποινικολόγος υποστήριξε ότι ο πελάτης του είναι «σε τραγική κατάσταση» και ότι θα ήθελε αν μπορούσε να είναι στη θέση του θύματος.

Παράλληλα έκανε λόγο για «ατυχία» ενώ ισχυρίστηκε ότι ο αστυνομικός ήθελε να πυροβολήσει τα λάστιχα αλλά λόγω της ταχύτητας της μηχανής άλλαξε η φορά της σφαίρας.

Ωστόσο σε άλλο σημείο ο Αλέξης Κούγιας ισχυρίστηκε ότι ο αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύεται από τη δεύτερη σφαίρα που βρέθηκε καρφωμένη σε πόρτα ξενοδοχείου…

«Εάν μπορούσε θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση του θύματος»
«Ο άνθρωπος είναι σε τραγική κατάσταση. Δεν είναι συνηθισμένο να ξυπνάς το πρωί, να πηγαίνεις το παιδί σου στο σχολείο και να μην γυρίζεις σπίτι σου και να είσαι κρατούμενος στα μπουντρούμια με κακοποιούς και μάλιστα με κίνδυνο της ζωής σου, γιατί σε αυτές τις φυλακές ακόμα και η προσωρινή κράτηση, οι άνθρωποι με τους οποίους συνυπάρχεις στον ίδιο χώρο, είναι άνθρωποι πολλές φορές πολύ επικίνδυνοι, οι οποίοι έχουν μένος κατά των αστυνομικών» είπε ο Αλέξης Κούγιας για τον άνδρα της ΔΙΑΣ που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μιλώντας για τον πελάτη του που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο είπε ακόμη ότι «Εάν μπορούσε θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση του θύματος, είναι συντετριμμένος. Έχουν προσπαθήσει δύο φορές να τον συνεφέρουν» συμπλήρωσε.

«Ατυχία και για τους δύο – Άλλαξε η φορά της σφαίρας»
«Εκείνο το οποίο ισχυρίζεται είναι ότι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης δύο φορές προσπάθησε το ατυχές παιδί, γιατί ανεξάρτητα με το τι έκανε το παιδί είναι ένα άτυχο πλάσμα, όπως μου περιέγραψε την πράξη, είναι ατυχία και για τους δύο, γιατί έφτασαν δύο φορές δίπλα του, προσπάθησε και τις δύο φορές να τους πετάξει, και είναι δύσκολο πάνω σε μια μηχανή με 160 χιλιόμετρα όταν κυνηγάς κάποιον, συγχρόνως να μιλάς με το κέντρο για να παίρνεις εντολές και να πρέπει σε κάποια στιγμή να προσπαθήσεις να ακινητοποιήσεις ένα αυτοκίνητο που δεν ξέρεις ποιος είναι μέσα, εκ των υστέρων διαπιστώνεται ότι είναι ένα παιδί 16 χρονών, εντάξει βέβαια δεν είναι ακριβώς παιδί, έχει παιδιά και ίδιος. Όταν κυνηγάς κάποιον και δεν σταματάει, η υποψία σου είναι ότι έχεις να κάνεις με έναν επικίνδυνο εγκληματία, δεν είναι ένας συνηθισμένος πολίτης» πρόσθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Στη διάρκεια του πυροβολισμού προσπαθεί ο οδηγός [της μηχανής], γιατί ήταν συνεπιβάτης ο ίδιος, να κρατιέται ο ίδιος και να κρατάει και το περίστροφο για να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο, πυροβολώντας το ή πυροβολώντας στον αέρα για εκφοβισμό. Εκείνη τη στιγμή κάνει έναν ελιγμό η μηχανή. Απ’ ό,τι έμαθα με ανακούφιση έχει βρεθεί σε άλλο σημείο η δεύτερη σφαίρα, που σημαίνει ότι πράγματι είναι αληθής ο ισχυρισμός του ότι πυροβόλησε στον αέρα και όχι κατά του αυτοκινήτου, και στον ελιγμό πάνω δυστυχώς συνέβη αυτό που συνέβη. Προσπαθούσε να πυροβολήσει τα λάστιχα, αλλά στον ελιγμό απάνω και με 150 χιλιόμετρα, άλλαξε η φορά της σφαίρας…».

«Όλοι πρέπει να προσευχόμαστε να ζήσει αυτό το παιδί και πρώτος απ’ όλους αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος δεν είναι εγκληματίας» κατέληξε ο Αλέξης Κούγιας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα