Επεισόδια με Ρομά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Επεισόδια με Ρομά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν σε Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ Ρομά και αστυνομικών. Αφορμή στάθηκε ο τραυματισμός του 16χρονου Ρομά στο κεφάλι από σφαίρα αστυνομικού.

Πυροβολισμοί, πύρινα οδοφράγματα, χημικά και πετροπόλεμος συνέθεσαν ένα σκηνικό τρόμου στην σκιά του βαρύτατου τραυματισμού του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη από το όπλο αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ.

Εξαγριωμένοι Ρομά άρχισαν να πυροβολούν μέσα από καταυλισμούς. Τραυματίστηκαν δέκα αστυνομικοί, οι έξι από σκάγια και οι τέσσερις από πέτρες και άλλα αντικείμενα. Ο διοικητής της ΟΠΚΕ, δέχθηκε σκάγια στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Πυροβολισμοί, τραυματισμοί & πύρινα οδοφράγματα

Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο στη Δυτική Αττική. Στο Μενίδι, στην οδό Μόρνου, νεαροί Ρομά έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και σκουπίδια και έκαψαν ένα αυτοκίνητο.

Ίδια εικόνα και στο Ζεφύρι, με πετροπόλεμο, φωτιές και πύρινα οδοφράγματα.

Στη Θεσσαλονίκη, οργισμένοι Ρομά έστησαν οδοφράγματα, έβαλαν φωτιές, εκσφενδόνισαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών και έριξαν μολότοφ στο κτίριο της Οικονομικής Αστυνομίας.

Η ένταση και ο πετροπόλεμος που ξεκίνησε από νωρίς χθες στη Θεσσαλονίκη συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της νύχτας στον Δενδροπόταμο, την Σταυρούπολη, τη Χαλκηδόνα και την Περαία.

Ζητούν δικαιοσύνη οι γονείς του 16χρονου

Οι συντετριμμένοι γονείς του 16χρονου, φθάνουν στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής.

«Το μόνο που θέλουμε είναι δικαίωση», είπε η μητέρα του νεαρού, με τον πατέρα του να σημειώνει:

«Να τιμωρηθεί και να μπει μέσα γιατί πυροβόλησε έναν 16χρονο που τον μεγάλωσα με την φτώχεια μου. Αν και έκανε αυτό που έκανε, ζητάμε συγνώμη, αλλά δεν έπρεπε να σκοτώσει το παιδί μου. Να το πυροβολήσει και να το σκοτώσει».

Βρέθηκε δεύτερη σφαίρα από το όπλο του αστυνομικού

Σήμερα το πρωί στην περιοχή της καταδίωξης, εντοπίστηκε και δεύτερη σφαίρα σφηνωμένη σε πόρτα ξενοδοχείου. Τα εγκληματολογικά εργαστήρια θα εξετάσουν εάν η σφαίρα είχε παρόμοια πορεία με την πρώτη, που τραυμάτισε στο κεφάλι τον 16χρονο.

«Όταν υπάρχει μία επίσημη δήλωση της αστυνομίας που το μόνο το οποίο αναφέρει είναι η προσπάθεια εμβολισμού της μίας μηχανής και δεν αναφέρεται ο λόγος και το γεγονός ότι το παιδί αυτό τραυματίστηκε συνεπεία ενός πυροβολισμού, αυτό αποτελεί συγκάλυψη», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε ότι το τραγικό συμβάν διερευνάται από τη δικαιοσύνη και εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι εργαλειοποιεί το ζήτημα.

Το 16χρονο αγόρι νοσηλεύεται για τρίτο 24ωρο στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, στην εντατική, χωρίς να έχει εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο.

Αλέξης Κούγιας: Ανέλαβε την υπεράσπιση του αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη

Ο γνωστός δικηγόρος ανακοίνωσε και επίσημα ότι αφού μελέτησε τη δικογραφία αναλαμβάνει την υπεράσπιση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά.

Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπιση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, αφού μελέτησε τη σχετική δικογραφία αποδέχθηκε το αίτημα της οικογένειας του αστυνομικού αλλά και των συνδικαλιστικών φορέων των αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα