Σέρρες: Θρήνος στην κηδεία 11χρονου - Ο Βασίλης εκείνη τη μέρα δεν ήθελε να πάει σχολείο

Σέρρες: Θρήνος στην κηδεία 11χρονου - Ο Βασίλης εκείνη τη μέρα δεν ήθελε να πάει σχολείο

Θρήνος χωρίς τέλος στις Σέρρες για το τραγικό θάνατο του 11χρονου μαθητή από την έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του 9ου δημοτικού σχολείου. Το τελευταίο επεισόδιο του δράματος παίχτηκε με τους γονείς, συγγενείς, μαθητές και κατοίκους της περιοχής να λένε το τελευταίο «αντίο» στο άτυχο αγόρι, που έχασε τόσο πρόωρα και άδικα τη ζωή του.

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε στις 4 το απόγευμα η εξόδιος ακολουθία στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Α νεκροταφείο Σερρών, όπου βρέθηκαν όλοι οι συμμαθητές του κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα στα χέρια,  συγγενείς και φίλοι του άτυχου παιδιού που τον αποχαιρέτησαν με βουβό θρήνο μη μπορώντας ακόμα να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί. Τραγικές φιγούρες οι γονείς και η μικρότερη αδελφή του άτυχου μαθητή που πριν από ένα χρόνο ήρθαν την από την Αθήνα στις Σέρρες, τόπο καταγωγής της μητέρας, σε αναζήτηση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για τα παιδιά τους.

Ο Βασίλης εκείνη τη μέρα δεν ήθελε να πάει σχολείο» αποκαλύπτει ο θείος του

Ο θείος του άτυχου παιδιού από τις Σέρρες μίλησε στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο. Ο θείος του 11χρονου παιδιού αποκάλυψε πως εκείνη την τραγική ημέρα, ο ανιψιός του είχε πει στους γονείς του ότι δεν θέλει να πάει στο σχολείο. «Ο Βασίλης εκείνη τη μέρα δεν ήθελε να πάει σχολείο», είπε χαρακτηριστικά.

 «Είναι πολύ δύσκολη για την οικογένεια και τους γονείς, καθώς έχασαν το παιδί τους. Είναι ένα απίστευτο γεγονός. Το μόνο που ζητά η οικογένεια είναι να μην πάει “χαμένος” ο θάνατος του γιου τους και από εδώ και πέρα να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία. Ο κάθε άνθρωπος να αφήνει το παιδί του στο σχολείο, να είναι ασφαλές και να μην συμβαίνουν τέτοια πράγματα», πρόσθεσε.

Ο θείος του άτυχου παιδιού ανέφερε επίσης πως στο σχολείο βρισκόταν και η μικρότερη αδερφή του, η οποία είδε τον 11χρονο την ώρα που τον μετέφεραν στο ασθενοφόρο.

Να σημειωθεί ότι έχουν συλληφθεί ο εργολάβος και ο ηλεκτρολόγος που έκαναν τις εργασίες στο λεβητοστάσιο εκείνη την ημέρα. «Θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που τις έχουν και να εφαρμοστεί ο νόμος» δήλωσε ο κ. Καντάς.

Συγκινούν τα μηνύματα των μαθητών για τον 11χρονο Βασίλη

Λευκά λουλούδια, κεριά και συγκινητικά μηνύματα άφησαν το πρωί της Τρίτης, αρκετοί γονείς και μαθητές στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών όπου σημειώθηκε η έκρηξη του λέβητα.

«Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης», γράφει το χαρτί που άφησε μαθητής στην πόρτα του σχολείου μαζί με ένα λουλούδι, όπως φαίνεται και στις εικόνες του ThessToday.gr, δείχνοντας την απέραντη θλίψη που επικρατεί.

Κλειστά τα σχολεία στις Σέρρες

Ο δήμος Σερρών ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την κηδεία του παιδιού, ενώ το 9ο Δημοτικό Σχολείο, όπου σημειώθηκε η τραγωδία, δεν θα λειτουργήσει μέχρι νεοτέρας. Παράλληλα, αποφασίστηκε η αναστολή όλων των εορταστικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα