Νέα έφοδος της Ελληνικής αστυνομίας στην Κιβωτό της Καλαμάτας

 
Η ΕΛΑΣ έκανε και νέα έφοδο σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα. Αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας της ΕΛΑΣ πήγαν χθες (4.12.2022) λίγο πριν τις 9 σε δομή της ΜΚΟ και έκαναν έλεγχο.
Οι αστυνομικοί αποφάσισαν να επισκεφθούν ξανά την δομή της πόλης της Μεσσηνίας, καθώς τέσσερα παιδιά  είχαν απομακρυνθεί από την δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα κατά το διάστημα του Ιανουαρίου και τον Φεβρουαρίου του 2022.

Τα παιδιά φέρονται να μεταφέρθηκαν στην δομή της ΜΚΟ στην Αθήνα και φαίνεται να είναι θύματα κακοποίησης.

Στις 20 Νοεμβρίου  σύμφωνα με πληροφορίες είχε αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη απομάκρυνση παιδιών αποτελεί κομβικό σημείο στην εξέλιξη των ερευνών, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί σε ποια δομή και κάτω από ποιες συνθήκες φιλοξενούνται αυτά τα παιδιά.

Τα 4 αυτά παιδιά απομακρύνθηκαν ξαφνικά και χωρίς εξηγήσεις και από τα σχολεία στα οποία φοιτούσαν στην Καλαμάτα. Το μικρότερο από τα παιδιά, που φοιτούσε σε γυμνάσιο της πόλης και ο διευθυντής του σχολείου αυτού είχε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή τους αρμόδιους φορείς για το όλο θέμα.

Μάλιστα από αύριο διάφορα μέλη του νέου Δ.Σ. της Κιβωτού αναμένεται να ξεκινήσουν επισκέψεις σε διάφορα σημεία όπου διατηρούσε η ΜΚΟ εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο στην δομή  της «Κιβωτού» στην Πωγωνιανή να μπει οριστικό λουκέτο και να έρθουν τα παιδιά της συγκεκριμένης δομής στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα