Σέρρες: Έκρηξη σε λεβητοστάσιο σχολείου - Νεκρό ένα 11χρονο παιδί - Εξφενδονίστηκε η πόρτα

Σέρρες: Έκρηξη σε λεβητοστάσιο σχολείου - Νεκρό ένα 11χρονο παιδί - Εξφενδονίστηκε η πόρτα

Μπροστά σε μια απίστευτη τραγωδία βρίσκεται το πανελλήνιο καθώς ύστερα από έκρηξη λεβητοστασίου στο 9ο Δημοτικό Σερρών, ένα 12χρονο παιδί σκοτώθηκε.

Ένα παιδί 11 ετών, βρήκε τραγικό θάνατο το μεσημέρι της Δευτέρας και τουλάχιστον άλλα δύο τραυματίστηκαν στις Σέρρες έπειτα από έκρηξη σε λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου.

Ο Δήμαρχος βγήκε με κλάματα από τον χώρο που βρισκόταν το λεβητοστάσιο. Οι γονείς των παιδιών βρίσκονται στο σχολείο και ξεσπούν σε λυγμούς βλέποντας τις εικόνες.

Συγκεκριμένα σημειώθηκε έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, με αποτέλεσμα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες να βρει τραγικό θάνατο ένας 11χρονος μαθητής του σχολείου, που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το λεβητοστάσιο βρίσκεται σε ισόγειο χώρο. Λόγω του ωστικού κύματος από την έκρηξη, που σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, εκσφενδονίστηκε η πόρτα του λεβητοστασίου με αποτέλεσμα να χτυπήσει ένα παιδί που βρισκόταν σε απόσταση 30 μέτρων.

Την ώρα της έκρηξης τα παιδιά βρίσκονταν στο προαύλιο του σχολείου, καθώς γινόταν διάλειμμα.

 Επίσης σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έχει παραλάβει άλλα δύο παιδιά 6 και 9 ετών ελαφρά τραυματισμένα και τα έχει μεταφέρει στο νοσοκομείο. 

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως πυροσβεστική, αστυνομία και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Σερρών Γιάννης Δεσποτίδης, αλλά και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών Γιάννης Καραβασίλης.

Σέρρες: Είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε τους υπεύθυνους αυτής της τραγωδίας, λέει ο Δήμαρχος

Στο σχολείο πραγματοποιούνταν εργασίες στον χώρο του λεβητοστασίου σύμφωνα με πληροφορίες. Συγκεκριμένα, σήμερα στις 12 το μεσημέρι ένας τεχνικός πήγε για να μετατρέψει τον κλασσικό λέβητα του σχολείου σε γεωθερμικό.

Ερωτήματα προκαλεί η επιλογή της διεύθυνσης του σχολείου να πραγματοποιηθούν οι ενέργειες αυτές σε ώρες που λειτουργούσε το σχολείο και ήταν γεμάτο παιδιά.

Υπ. Παιδείας για τραγωδία στις Σέρρες: Θα αποδοθούν ευθύνες για τον θάνατο του μαθητή

Διευθυντής σχολείου στις Σέρρες για την τραγωδία: Κάτι έγινε λάθος

Για τα αίτια της τραγωδίας με το ένα νεκρό παιδί στο Δημοτικό των Σερρών, μίλησε στο Newsbomb.gr, ο Νικόλας Τσιώτσιος. Όπως ανέφερε στο σχολείο σήμερα, Δευτέρα, είχε βρεθεί μηχανικός ο οποίος έκανε τις τελικές ρυθμίσεις για να μην χρησιμοποιεί πλέον το σχολείο καθόλου πετρέλαιο και η θέρμανση να προέρχεται αποκλειστικά από τη γεωθερμία.

Ο μηχανικός είπε στον διευθυντή του σχολείου φεύγοντας ότι κλείνει τους διακόπτες του λέβητα και ότι πλέον δεν θα χρησιμοποιείται και ότι κανείς δεν χρειάζεται κάτι. Πως θα παραμείνει ανενεργός.

Σύμφωνα με το διευθυντή του σχολείου που αποχώρησε στις 13:45, μόλις έφτασε στο σπίτι του ενημερώθηκε για την έκρηξη στο λέβητα, τον τραυματισμό των δύο παιδιών και τον θάνατο ενός ακόμα.

 Ο διευθυντής του σχολείου μιλώντας στο Newsbomb.gr ξεκαθάρισε «δεν είμαι ειδικός επί του θέματος των καυστήρων, ωστόσο είναι σαφές ότι κάτι έγινε λάθος κατά τη μετατροπή του λέβητα σε γεωθερμία» και πρόσθεσε ότι «την ώρα που έγινε η έκρηξη τα παιδιά είχαν διάλειμμα και ήταν στο προαύλιο και γι αυτό είχαμε τη θλιβερή κατάληξη». «Εάν ήταν μέσα στην αίθουσα θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία».

Το newsbomb.gr επικοινώνησε και με δάσκαλο ο οποίος ήταν παρών στην τραγική στιγμή. Ο ίδιος, δηλώνει απόλυτα «σοκαρισμένος» από αυτά που συνέβησαν μπροστά στα μάτια και δεν θέλησε να προβεί σε κάποιο άλλο σχόλιο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα