Κιβωτός του Κόσμου: Εντοπίστηκαν χιλιάδες ευρώ και λίρες Αγγλίας στην κατοχή Πατέρα Αντώνιου και πρεσβυτέρας

Συνεχίζονται οι έρευνες στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», τόσο στο κομμάτι των καταγγελιών για σωματική και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών της Οργάνωσης, όσο και στο οικονομικό σκάνδαλο, που έχει προκύψει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο διοικητικό συμβούλιο της «Κιβωτού» αποφάσισε την απόλυση τριών εργαζομένων δομών της οργάνωσης, οι οποίοι είναι στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή.

Απολύθηκε & ο «νταής» της οργάνωσης

Πιο συγκεκριμένα, εκτός «Κιβωτού του Κόσμου» τέθηκαν:

– Ο 35χρονος παιδαγωγός από τη δομή της Πωγωνιανής, ο Π, που έχει καταγγελθεί για βίαιες και κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος παιδιών.

– Η σύζυγος του 35χρονου, επίσης από τη δομή της Πωγωνιανής, κοινωνική λειτουργός και μέλος του προηγούμενου ΔΣ.

– Ο 35χρονος με καταγωγή από το Ιράκ, ο οποίος ήταν γενικός διευθυντής της Οργάνωσης.

Ζητούν νομική ασυλία
Την ίδια στιγμή, το νέο ΔΣ της «Κιβωτού του Κόσμου» ζητά νομική ασυλία, προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του.

Όλα αυτά, την ώρα που οι καταγγελίες δεν έχουν τελειωμό, τόσο για κακοποιητικές συμπεριφορές, όσο και για την αμύθητη περιουσία της οργάνωσης και των υπευθύνων της.

Περιουσία εκατομμυρίων

Αμύθητη φέρεται να είναι η περιουσία της Οργάνωσης που έχει στις τάξεις της δεκάδες ακίνητα, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το ζευγάρι είχε κρύψει στο σπίτι του στον Κολωνό 350.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να κάνουν φύλλο και φτερό το σπίτι προκειμένου να βρουν τα κρυμμένα χρήματα, τα οποία ήταν επιμελώς τοποθετημένα σε κρύπτη και όχι σε χρηματοκιβώτιο όπως είχε αρχικά ειπωθεί, ενώ σε άλλο σημείο του σπιτιού βρέθηκαν κρυμμένες λίρες και κοσμήματα αξίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί κατά τον έλεγχο βρήκαν 270 χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα.

Οι Αρχές δέσμευσαν τα 350.000 ευρώ που βρήκαν και το επόμενο διάστημα ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το πώς αυτά τα λεφτά βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Σημειώνεται ότι με αυτά τα χρήματα, το ζεύγος έχει στην κατοχή του 650.000 ευρώ, όταν προστεθούν και οι 300.000 που βρέθηκαν σε προσωπικούς τους λογαριασμούς.

«Αποθήκη» μαύρου χρήματος οι θυρίδες της Σταματίας Γεωργαντή

Επιπλέον, οι αποκαλύψεις έχουν φέρει στο φως πράξεις και κινήσεις που βρίσκονται σε αντίθετη πλευρά με την εικόνα της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο μόνος σκοπός του ιδρυτή και της πρώην προέδρου του ΔΣ της «Κιβωτού» ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για προσωπικό όφελος.

Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος, δεν υπήρχε καμία εκμετάλλευση των ακινήτων που είχαν περιέλθει στην ιδιοκτησία της Οργάνωσης από δωρεές, αν και κάποια θα μπορούσαν να αποφέρουν σημαντικά έσοδα.

Κεντρικό συμπέρασμα της Αρχής φαίνεται πως είναι ότι η τραπεζική θυρίδα που κινούσε η Σταματία Γεωργαντή λειτουργούσε ως «αποθήκη» μαύρου χρήματος, για προσωπικούς σκοπούς.

Αν και η θυρίδα ήταν στο όνομα της «Κιβωτού», κανείς δεν γνώριζε το περιεχόμενό της. Έτσι, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα τοποθετούσαν εκεί τα χρήματα και ανάλογα με το αν υπήρχε ανάγκη, τα έβαζαν έπειτα σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος παράλληλα, δέχεται οχλήσεις από ανθρώπους που είχαν βάλει ως συνδικαιούχους σε τραπεζικούς λογαριασμούς τα μέλη της «Κιβωτού», προκειμένου να λαμβάνουν από εκεί ποσά.

Λόγω της έρευνας, οι λογαριασμοί αυτοί έχουν «σφραγιστεί» και αναζητείται λύση για να μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους οι κύριοι δικαιούχοι.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα