Συνελήφθη ηγετικό μέλος της οργάνωσης που έκανε την εμπρηστική επίθεση στο Real στο Μαρούσι

Συνελήφθη ηγετικό μέλος της οργάνωσης που έκανε την εμπρηστική επίθεση στο Real στο Μαρούσι

Συνελήφθη ηγετικό μέλος της οργάνωσης αντιεξουσιαστών "Χιλιάδες ήλιοι της νύχτας" στα προσφυγικά στους Αμπελόκηπους. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης σημειώθηκαν επεισόδια με την αστυνομία. Συνολικά 78 άτομα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για τα επεισόδια ενώ επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Ο άνδρας που συνέλαβαν οι αρχές είχε πραγματοποιήσει την εμπρηστική επίθεση στις εγκαταστάσεις του Real στο Μαρούσι. 

Κουκουλοφόροι από την ταράτσα κτηρίου στα προσφυγικά εκτοξεύουν πέτρες και μπουκάλια, στις δυνάμεις των ΜΑΤ που προσπαθούν να φτάσουν στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Με τις ασπίδες πάνω από τα κεφάλια τους προσπαθούν να προστατεύουν ενώ οι ταραξίες ρίχνουν καρέκλες ακόμη και μια πόρτα.

Όλα αυτά μια ανάσα από τα νοσοκομεία Ελπίς και Άγιος Σάββας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την σύλληψη 27χρονου από επιχείρηση της Κρατικής Ασφάλειας.

Ο νεαρός αντιεξουσιαστής ο οποίος οδηγήθηκε το πρωί στον εισαγγελέα, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ηγετικό μέλος της οργάνωσης «Χιλιάδες ήλιοι της νύχτας»

Τα μέλη της έχουν πραγματοποιήσει συνολικά έξι εμπρηστικές επιθέσεις στην Αθηνά μεταξύ των οποίων και αυτή στις εγκαταστάσεις του Real γκρουπ στο Μαρούσι.

Σε εκείνη την περίπτωση μάλιστα μια εργαζομένη είχε απεγκλωβιστεί με ειδικό όχημα της πυροσβεστικής καθώς δεν μπορούσαμε αλλιώς να διαφύγει από το φλεγόμενο κτίριο στη λεωφόρο Κηφισιάς.

Από την Ασφάλεια πραγματοποιήθηκαν συνολικά έρευνες σε τρεις σπίτια στα Προσφυγικά, στην Πεύκη και στην Αγία Παρασκευή.

Εκεί κατασχέθηκαν μαχαιριά, σπρέι πιπεριού, συσκευές παρακολουθήσεις gps, ασύρματη αεροβόλο πιστόλι, ρούχα που είχαν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις και αρκετές κάρτες sim.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί.

πηγή: MEGA TV

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO