Ενδοοικογενειακή βία: Κουμπί πανικού στα κινητά για την προστασία των γυναικών

Ενδοοικογενειακή βία: Κουμπί πανικού στα κινητά για την προστασία των γυναικών

Με τα περιστατικά βίας με θύματα γυναίκες να πληθαίνουν μέρα με την ημέρα, σε λίγες ημέρες σε εφαρμογή τίθεται «το κουμπί πανικού». Θα πρόκειται για μια εφαρμογή στα κινητά μέσω της οποίας μια γυναίκα που αισθάνεται ότι κινδυνεύει ή που πέφτει θύμα επίθεσης θα μπορεί να στέλνει κρυπτογραφημένο μήνυμα στην αστυνομία προκειμένου εκείνη να επεμβαίνει πια άμεσα.

Nιώθεις ότι κινδυνεύει η ζωή σου ή η σωματική σου ακεραιότητα; Πάτησε αμέσως το «Κουμπί πανικού»!

Μια ψηφιακή εφαρμογή, με την οποία θύματα ενδοοικογενειακής βίας θα ενημερώνουν τις Αρχές ότι βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, ένα εργαλείο που έρχεται να βοηθήσει γυναίκες που έχουν υποστεί βία.

Πρόκειται για το «κουμπί πανικού», εφαρμογή στα κινητά, με την οποία η γυναίκα- θύμα θα στέλνει κρυπτογραφημένο μήνυμα στην αστυνομία, με τα στοιχεία της και το σημείο όπου βρίσκεται σε περίπτωση ανάγκης.

«Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα τεθεί σε λειτουργία αυτή η εφαρμογή για να προσφέρουμε στα θύματα μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία. Θα επιτρέπει στις γυναίκες να ζητούν άμεσα βοήθεια, με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό. Και φυσικά η αστυνομία θα επεμβαίνει άμεσα» δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα.

Δικαιούχοι, σε πρώτη φάση, στην εφαρμογή panic button είναι γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας, σε Αττική και Θεσσαλονίκη και που έχουν απευθυνθεί στις κατα τόπους αστυνομικές αρχές ή σε κρατικά κέντρα στήριξης κακοποιημένων γυναικών.

Το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε το απόγευμα με ευρεία πλειοψηφία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα