Ρόδος: Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε Παραολυμπιονίκη κολυμβητή

Ρόδος: Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε Παραολυμπιονίκη κολυμβητή

Δεν έχει προηγούμενο η προκλητικότητα της Τουρκίας καθώς παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και παρενόχλησε τον Παραολυμπιονίκη Χαράλαμπο Ταϊγανίδη που κολυμπούσε ανοιχτά της Ρόδου.

Συγκεκριμένα, η τουρκική ακταιωρός κινήθηκε ριψοκίνδυνα κοντά στον Έλληνα Παραολυμπιονίκη ενώ κολυμπούσε ανοιχτά της Ρόδου για να εκπληρώσει τάμα που είχε κάνει για να φθάσει κολυμπώντας στην ιερά μονή Πανορμίτη της Σύμης.

Η τουρκική ακταιωρός, όπως μεταδίδει το OPEN, παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και για αρκετά μίλια ακολουθούσε τον Παραολυμπιονίκη κολυμβητή.

Ο αθλητής είχε βάλει στόχο να διανύσει 25 μίλια, προκειμένου να παραδώσει το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Μεξικό, στον Αρχάγγελο Μιχαήλ της Σύμης.

Ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης ξεκίνησε το ταξίδι του στη Σύμη λίγο μετά τις 7 το πρωί, ενώ στο πλευρό του βρισκόταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης και ο χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, στα 41 του εκπληρώνει το τάμα του, φτάνοντας στις 5.10 στην Ιερά Μονή Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτου και έγινε δεκτός με επευφημίες και χειροκροτήματα από τους προσκυνητές.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα