Θεσσαλονίκη: Χρυσοί κληρονόμοι τα μέλη της συμμορίας τοκογλύφων που συνελήφθησαν

Θεσσαλονίκη: Χρυσοί κληρονόμοι τα μέλη της συμμορίας τοκογλύφων που συνελήφθησαν

Δάνειζαν, εκβίαζαν, απειλούσαν, απήγαγαν. Τέσσερις νεαροί τοκογλύφοι από τη Θεσσαλονίκη φέρεται ότι δε δίσταζαν να κάνουν τα πάντα για πάρουν πίσω τα λεφτά που δάνειζαν με υπέρογκους τόκους.

Πρόκειται για άνδρες ηλικίας από 20 έως 30 ετών, όλοι κάτοικοι Πανοράματος Θεσσαλονίκης χωρίς οικονομικά προβλήματα, «καλά» παιδιά από ευυπόληπτες οικογένειες.

Οι δύο από τους κατηγορούμενους εκβιαστές είναι γιοι μεγαλογιατρών, ένας γιός κατασκευαστή και ο τέταρτος της παρέας έχει πατέρα απόστρατο στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με το Mega.

Ο τρόπος δράσης τους
Οι τοκογλύφοι του Πανοράματος διπλασίαζαν και τριπλασίαζαν το χρέος των χρημάτων που δάνειζαν. Ένα από τα θύματά τους, ένας 23χρονος, έφτασε από 1.000 ευρώ να οφείλει 8.150 ευρώ, χωρίς φυσικά να μπορεί να ξεχρεώσει.

Ζητούμενο πλέον για τους νεαρούς εκβιαστές, να εκφοβίσουν το θύμα τους.

Οι βόλτες του «τρόμου»
Τον περασμένο Σεπτέμβρη, δύο από τους τοκογλύφους εγκλώβισαν τον 23χρονο έξω από το σπίτι του και τον ανάγκασαν να επιβιβαστεί σε αυτοκίνητο της συμμορίας.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο νεαρός, τον οδήγησαν σε απομακρυσμένο χωματόδρομο ανάμεσα στην Πυλαία και το Πανόραμα και ο γιος του ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας τον χτύπησε τρεις φορές στο πρόσωπο ενώ δε δίστασε να βάλει το όπλο και στον κρόταφό του.

Πανικόβλητος ο 23χρονος ενημέρωσε τους γονείς του και αυτοί με τη σειρά τους την αστυνομία, η οποία τους συνέλαβε μετά από ένα προκαθορισμένο ραντεβού με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Ο 25χρονος, που φέρεται να οδηγούσε το αυτοκίνητο στη βόλτα εκφοβισμού, υποστηρίζει ότι δεν είχε γνώση για την δράση της συμμορίας.

«Παρουσιάστηκα αυτοβούλως στην ανάκριση για να δηλώσω την αθωότητά μου και τη μη γνώση των πράξεων των κατηγορουμένων. Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν προϊόν φαντασίας».

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι μετά την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μέχρι να οριστεί δικάσιμος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα