Φονική κατολίσθηση στην Ιεράπετρα - Σε σοκ ο σύζυγος και ο γιος της 47χρονης

Οι διακοπές κατέληξαν σε τραγωδία. Το χειρότερο κινηματογραφικό σενάριο έγινε πραγματικότητα για μια γυναίκα 47 ετών από την Σλοβενία. Την ώρα που κοιμόταν σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στην Ιεράπετρα, ένας τεράστιος όγκος αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε με τεράστια ορμή πάνω στο κρεβάτι της. Ο θάνατός της ήταν βασανιστικός.

Μόλις δύο μέτρα πιο πέρα, στο διπλανό δωμάτιο που έμεινε ανέγγιχτο από την πτώση του τεράστιου βράχου, βρίσκονταν ο πατέρας της οικογένειας μαζί με τον οκτάχρονο γιο του.

Ο άντρας είδε το απίστευτο σκηνικό να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του και ειδοποίησε για βοήθεια.

Αρχικά, εντοπίστηκε σώος ο πατέρας της οικογένειας. Μετά από δύο ώρες προσπαθειών βρέθηκε ο 8χρονος γιος και τέσσερις ώρες αργότερα, παρά τις δραματικές προσπάθειες των διασωστών, μέσα στα χαλάσματα εντοπίστηκε η 47χρονη μητέρα.

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε σε εμβρυϊκή στάση να έχει καταπλακωθεί από όγκους χωμάτων και συντριμμιών. Δεν ξεψύχησε όμως από αυτό, αλλά από ασφυξία.

«Το παιδί επειδή ήταν εγκλωβισμένο για 2 ώρες, εντάξει φαίνεται λίγο φοβισμένο, δεν ξέρω εάν γνωρίζει ότι η μαμά του έχει καταλήξει», είπε ο Γιάννης Πετράκης, διοικητής νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Ο πατέρας του 8χρονου, του είπε ότι η μητέρα του χάθηκε κάτω από τα χαλάσματα.

Όπως μετέδωσε το Mega αυτό έγινε στο νοσοκομείο που είχε μεταφερθεί η σορός της άτυχης γυναίκας. Το παιδί ξέσπασε σε κλάματα με όλους όσοι ήταν μπροστά να μην μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, από τις σκηνές που εκτυλίσσονταν. Πατέρας και γιος σώθηκαν από θαύμα, επειδή βρίσκονταν σε διπλανό δωμάτιο από την 47χρονη.

«Σε λάθος σημείο το ξενοδοχείο»
«Ήταν ένα ξενοδοχείο σε λάθος θέση. Και ήταν σε λάθος θέση γιατί υπήρχαν όλα τα αίτια έτσι ώστε να εκδηλωθεί ανά πάσα στιγμή μια μεγάλη κατολίσθηση. Έχουμε δηλαδή μεγάλες μορφολογικές κλήσεις, έχουμε απότομα πρανή, έχουμε μεγάλους όγκους στην κορυφή του πρανούς και βέβαια έχουμε και τις έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες είχαν εκδηλωθεί πριν δώδεκα μέρες στην περιοχή», είπε ο Ευθύμης Λέκκας.

«Δεν υπήρχε κάποια ένδειξη από ό,τι μάθαμε, ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ένας βράχος ξεκόλλησε, είχε μια πορεία πάνω στο πρανές του λόφου και έπεσε πάνω σε μια συστάδα από ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, ευτυχώς έπεσε στην άκρη, δεν έπεσε κάπου πιο κεντρικά», ανέφερε ο Γεώργιος Βαρδάκης, πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας.

Στο σημείο που εκτυλίχτηκε η τραγωδία για την τριμελή οικογένεια από την Σλοβενία βρίσκονται κλιμάκια μηχανικών για να διαπιστώσουν τι έφταιξε.

Στο μεσαίο διαμέρισμα την ώρα της τραγωδίας βρίσκονταν μια οικογένεια από τη Γερμανία, που δεν κινδύνευσε. Τραγική ειρωνεία, η σημερινή μέρα ήταν η τελευταία μέρα διακοπών για την οικογένεια από τη Σλοβενία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα