Ταυτοποιήθηκε ο 45χρονος βιαστής του Παλαιού Φαλήρου – Πληροφορίες για διαφυγή του στην Αλβανία

Ταυτοποιήθηκε ο 45χρονος βιαστής του Παλαιού Φαλήρου – Πληροφορίες για διαφυγή του στην Αλβανία

 
Στην ταυτοποίηση του άντρα που βίασε την 34χρονη γυναίκα σε πάρκο στο Παλαιό Φάληρο οδηγήθηκαν οι αστυνομικές Αρχές. Σχετικά με την υπόθεση μίλησε ο πρόεδρος των Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας.
Στην ταυτοποίηση του άντρα, που βίασε μία 34χρονη στο Παλαιό Φάληρο και την ίδια μέρα αποπειράθηκε να κάνει το ίδιο σε μία 24χρονη, οδηγήθηκαν οι Αρχές βάσει μαρτυριών, του χαρακτηριστικού του τατουάζ αλλά και υλικού  DNA  που βρέθηκε στα ρούχα του 34χρονου θύματος και στο αυτοκίνητο της 24χρονης γυναίκας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 45χρονο, κάτοικο του Παλαιού Φαλήρου, χωρισμένου και πατέρα δύο παιδιών. Φέρεται πως μετά τη δημοσιοποίηση των δύο επιθέσεών του, ο δράστης κατάφερε να διαφύγει στην Αλβανία, την πατρίδα του.

Αναμένεται τις επόμενες ώρες να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Ο πρόεδρος των ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας μίλησε σχετικά με την υπόθεση στην εκπομπή «Μega Σαββατοκύριακο».

«Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι αλήθεια, πως έχει διαφύγει, ότι κρύβεται κάπου στην Ελλάδα και ότι πολύ γρήγορα θα εντοπιστεί και θα οδηγηθεί στις Αρχές» δήλωσε ο ίδιος. Τόνισε πως είναι πολύ βασικό ότι οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους δείγμα DNA του δράστη αλλά και την αναγνώριση του τατουάζ.

«Νομίζω πρέπει να αποτελέσει στοίχημα για τις ελληνικές Αρχές ο εντοπισμός και η σύλληψη του προτού διαφύγει από τη χώρα» συμπλήρωσε ο κ. Γλύκας.

Επισήμανε πως είναι σχετικά δύσκολο να ξεκινά κανείς την εγκληματική του “δραστηριότητα” στα 45 του χρόνια, οπότε θα πρέπει οι Αρχές να ανατρέξουν στο παρελθόν του άντρα, για το ενδεχόμενο τέλεσης αντίστοιχων πράξεων.

Οι δύο μαρτυρίες των γυναικών είναι κοινές σε ό,τι αφορά την περιγραφή του σωματότυπου του δράστη και στο τατουάζ. Εκεί που διαφέρουν είναι στα ρούχα που φόραγε ο άντρας, κάτι που έκανε τις Αρχές να εκτιμήσουν πως κατοικεί στην περιοχή και έτσι περιόρισα τις έρευνες μονάχα εκεί, ενέργεια που οδήγησε στην άμεση ταυτοποίησή του.

Επίθεση σε γνωστό επιχειρηματία με 15 μαχαιριές
Αναφορικά με την άγρια επίθεση που δέχθηκε ο επιχειρηματίας, Γιάννης Μάρκου στη Βαρυμπόμπη, όπου άντρας τον μαχαίρωσε 15 φορές την ώρα που περίμεναν στην ουρά μίας καντίνας, ο πρόεδρος των ποινικολόγων ανέφερε πως η δίωξη είναι πολύ σοβαρή και ενδεχομένως και ο συνεργός του δράστη να έχει παρόμοια αντιμετώπιση.

«Δείχνει επαγγελματικό το χτύπημα στην μηριαία αρτηρία» σημείωσε, ενώ όπως είπε δεν γνωρίζει εάν έχουν απασχολήσει ξανά τις Αρχές οι δύο δράστες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα