Ψητοπωλείο με φοροδιαφυγή απ’ όλα – Δεν είχε εκδώσει αποδείξεις 1,1 εκατ. ευρώ

Ψητοπωλείο με φοροδιαφυγή απ’ όλα – Δεν είχε εκδώσει αποδείξεις 1,1 εκατ. ευρώ

Στην δαγκάνα της ΑΑΔΕ πιάστηκε ψητοπωλείο στην κεντρική πλατεία των Χανίων, ύστερα από ελέγχους που διενήργησε η Αρχή για φοροδιαφυγή. Πρόκειται για επιχείρηση με μόλις 5 χρόνια ζωής που εντοπίστηκε να φοροδιαφεύγει σε τρία επίπεδα:

Στα στοιχεία, που υπέβαλε στις φορολογικές της δηλώσεις
Στην έλλειψη των απαιτούμενων λογισμικών
Στις αποδείξεις, που δεν εξέδιδε στις παραγγελίες μέσω πλατφορμών delivery

Τι διαπίστωσαν οι ελεγκτές
Ο φορολογικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ  έλεγξε τα φορολογικά δεδομένα των χρήσεων 2018, 2019 και 2020 της επιχείρησης και διαπίστωσε  τα εξής:

Πρώτον, από τα στοιχεία των υποβληθεισών δηλώσεων προέκυπταν μηδαμινά ακαθάριστα έσοδα και ζημιές σωρευτικά άνω των 90.000 ευρώ για τις τρεις αυτές χρήσεις.
Δεύτερον, επισκεπτόμενοι την επιχείρηση, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ διαπίστωσαν ότι η επιχείρηση λειτουργούσε χωρίς την χρήση Φορολογικού Ηλεκτρονικού Μηχανισμού, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της!
Τρίτον, τα δεδομένα των ψηφιακών πλατφορμών παραγγελιοληψίας τέθηκαν στον ειδικό αλγόριθμο προς επεξεργασία και σύγκριση με τις εκδοθείσες αποδείξεις. Διαπιστώθηκε ότι, συνολικά, σε 137.000 παραγγελίες, δεν είχαν εκδοθεί Αποδείξεις Λιανικών Συναλλαγών, συνολικής αξίας 1,1 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε ΦΠΑ 143.000 ευρώ !

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα