Eπίθεση με καυστικό υγρό στην Κρήτη: Μάχη για να σωθεί το μάτι του 36χρονου

Eπίθεση με καυστικό υγρό στην Κρήτη: Μάχη για να σωθεί το μάτι του 36χρονου

Ο 36χρονος νοσηλεύεται στη μονάδα εγκαυμάτων του Θριάσιου νοσοκομείου με τους γιατρούς να αποφασίζουν από κοινού τα επόμενα βήματα για να αντιμετωπίσουν τα εγκαύματα που έχει υποστεί.

Η 38χρονη ωστόσο, επιμένει, ότι τα εγκαύματα που έχει υποστεί ο άντρας της, είναι ανεπαίσθητα.

«Τα εγκαύματα που έχει είναι μόλις στο 10% του προσώπου του κι αυτά 2ου βαθμού. Κατά τα άλλα, δεν έχει κάτι. Ούτε το μάτι του χάνει, ούτε την όρασή του, ούτε τίποτα. Έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Δεν ισχύουν αυτά που λένε. Το διογκώνουν τα αδέλφια του, γιατί θέλουν να φυλακιστώ και με απειλούν, μέσω τρίτων, ότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα βάλουν κρατούμενους να με σκοτώνουν μέσα στη φυλακή. Είμαι μια απλή γυναίκα, μάνα δύο παιδιών, η οποία στην απελπισία της διέπραξε αυτό».

Στο πλευρό του 36χρονου βρίσκονται από την πρώτη στιγμή τα αδέλφια του και οι συγγενείς του, περιμένοντας με αγωνία νεότερα για την κατάσταση της υγείας του.

«Είμαστε πολύ στενοχωρημένοι. Δεν είναι καλή η κατάσταση του αδελφού μου. Το παλεύει, αλλά δεν είναι καλά. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει και με το μάτι του. Όλοι οι γιατροί προσπαθούν. Είναι από πάνω του. Βρίσκεται στο Θριάσιο. Δεν ξέρουμε ακόμη το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκαλέσει το οξύ στον οργανισμό του», λέει η αδερφή του 36χρονου.

Διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση η 38χρονη

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση διώκεται η 38χρονη που πέταξε καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου.

Η ίδια, μιλώντας αποκλειστικά στο LIVE NEWS, δίνει τη δική της εκδοχή για το τι συνέβη εκείνο το βράδυ.

«Συναντηθήκαμε στο ξενοδοχείο στις 23.00 το βράδυ. Συνευρεθήκαμε ερωτικά και εκείνος ύστερα έφυγε και πήγε στο κλαμπ που πουλούσε προστασία. Μετά επέστρεψε, τσακωθήκαμε και με ανάγκασε να συνευρεθούμε ξανά, χωρίς τη συναίνεσή μου. Ύστερα άρχισε να με απειλεί ξανά ότι θα με σκοτώσει, ότι θα βάλει άλλους να το κάνουν για εκείνον, ‘θα σε βρούνε σε χαντάκι’. Θόλωσα. Βγήκα εκτός ελέγχου. Πήρα το βαζάκι με το οξύ από τη τσάντα μου και του το έριξα».

Η 38χρονη ισχυρίζεται ότι ο 36χρονος, αφότου αποφάσισαν να χωρίσουν, της απαγόρευσε να συνεχίσει τη ζωή της με άλλον άνδρα και την απειλούσε ότι εάν κάτι τέτοιο συμβεί, θα την σκότωνε.

«Στο ξενοδοχείο έχουμε βρεθεί τέσσερις φορές τις τελευταίες 40 ημέρες, κατόπιν κοινής συνεννόησης. Όταν χωρίζεις δεν ‘κόβεις’ αμέσως. Βρίσκεσαι με τον άλλον δυο – τρεις φορές ακόμη. Την προ τελευταία φορά που είχαμε βρεθεί εκεί και λογομαχήσαμε, μου είχε ρίξει δυο – τρία τόσο δυνατά χαστούκια που νόμιζα ότι θα μου σπάσει τον αυχένα. Παρόλα αυτά, έκανα το λάθος να δεχτώ να τον ξανασυναντήσω».

Πάντως, σε αποκλειστική δήλωσή του στο LIVE NEWS, πολύ στενός συγγενής της, αρνείται ότι η 38χρονη είχε πέσει θύμα κακοποίησης, είτε από τον άντρα της, είτε από τα αδέλφια του.

«Δεν την κακοποιούσε. Το ξέρω αυτό σίγουρα. Δεν υπήρχε ξυλοδαρμός και κακοποίηση και τέτοια. Ούτε απειλές. Για ποιον λόγο; Χωρίσανε γιατί τελείωσε. Δεν… Το πήρε βαρέως που την χώρισε. Κακοποίηση δεν υπήρχε. Σίγουρα».

Η 38χρονη μιλώντας αποκλειστικά στο LIVE NEWS, εξηγεί πώς προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό.

«Ήξερα ότι είναι ένα ήπιο υγρό που σε καίει. Δεν είναι βιτριόλι. Δεν είναι κάτι που σε λιώνει. Είναι κάτι σαν ακουαφόρτε, λίγο πιο έντονο. Δηλαδή, αν το πετάξεις σε κάποιον, έχει στο μυαλό του να σε αρπάξει, να σε χτυπήσει, αλλά να πάει να πλυθεί ή κάτι. Μ’ αυτήν τη λογική το πήρα, όχι για να κάνω κακό. Το παρήγγειλα από το ίντερνετ και μου το έφερε κούριερ. Το προμηθεύτηκα νόμιμα. Μάλιστα μου ζήτησαν ΑΦΜ και τους έδωσα του πατέρα μου για να κόψουν τιμολόγιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εγκαύματα που έχει υποστεί ο 36χρονος είναι χειρότερα από το αναμενόμενο, με τους γιατρούς να εκτιμούν τις επιπτώσεις στον οργανισμό του.

Άφαντη η 38χρονη
Παρά τις διαβεβαιώσεις της ίδιας ότι το πρωί της Δευτέρας θα παραδοθεί από μόνη της, η 38χρονη παραμένει άφαντη. Οι Αρχές έχουν στρέψει τις έρευνές τους και σε δεύτερο άτομο, το οποίο φέρεται να πήρε την 38χρονη από το ξενοδοχείο μετά την επίθεση.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει στη διάθεσή της βιντεοληπτικό υλικό τόσο από το ξενοδοχείο όσο και από διπλανά καταστήματα, στο οποίο φαίνεται η άφιξη και η αποχώρηση της γυναίκας από το ξενοδοχείο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα