Φρίκη στην Κατερίνη: 30χρονος κατηγορείται για βιασμό 12χρονης

Τον δρόμο για τις φυλακές έδειξε η ανακρίτρια Κατερίνης σε έναν 30χρονο, οποίος συνελήφθη ύστερα από καταγγελία ότι ενήργησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος μιας 12χρονης.

 Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η καταγγελία, η φρικιαστική πράξη τελέστηκε τον περασμένο Αύγουστο, ενώ μετά τη σύλληψή του ο 30χρονος, με καταγωγή από το Ιράκ, παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην ανακρίτρια Κατερίνης. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Η ανήλικη κατέθεσε στην αστυνομία, παρουσία παιδοψυχολόγου, καταγγέλλοντας ότι ο κατηγορούμενος την προσέγγισε σε πλατεία της Κατερίνης, όπου έπαιζε με μία φίλη της, ενώ στη συνέχεια την έπεισε να τον ακολουθήσει σε διαμέρισμα, όπου προέβη στον βιασμό της.

Η κύρια ανάκριση για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Δεν έχει σημασία αν ήταν βιασμός, ασέλγεια ή παρενόχληση, μιλάμε για ένα παιδάκι»
Μιλώντας για τη σοκαριστική υπόθεση στο ThessToday.gr, ο δημοτικός σύμβουλος, εντεταλμένος για θέματα προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής, Νικόλαος Κατανάς, είπε μεταξύ άλλων:

«Επειδή έγινε μια τέτοια συζήτηση δεν έχει σημασία αν ήταν βιασμός, ασέλγεια ή παρενόχληση. Μιλάμε για ένα παιδάκι 11 χρόνων», τονίζει ο κ. Κατανάς, ο οποίος ήρθε δύο φορές σε επικοινωνία με τη μητέρα της ανήλικης για να ενημερωθεί για την κατάστασή της.

 
Σημειώνεται ότι το παιδί χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη παιδοψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου για 10 ημέρες, σύμφωνα με το τοπικό μέσο.

Το θέμα του βιασμού συζητήθηκε εκτενώς στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κατερίνης στις 16 Σεπτεμβρίου, όπου σύμφωνα με τον κ. Κατανά έγινε σε βάρος του θύματος μια προσπάθεια μικροπολιτικής «με ακραία ρατσιστικό χαρακτήρα» λόγω της καταγωγής του 30χρονου Ιρακινού.

«Έγινε συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και εκθέτουν το παιδί. Για μας πρωταρχικός στόχος ήταν να προστατευτεί το παιδί. Γιατί από εκεί που δεν ήξερε κανείς ποιο ήταν, τώρα ξέρουν την οικογένεια. Είναι άδικο μετά από δέκα χρόνια να δει κάποιος το παιδί και να το αναγνωρίσει από αυτό το περιστατικό. Και δεν ειναι όπως στην περίπτωση του Κολωνού γιατί εκεί μιλάμε για ένα τεράστιο κύκλωμα. Εδώ είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και πρέπει να προστατέψουμε το παιδί», σημείωσε.

Και πρόσθεσε πως μέλη της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν βολές στο δήμο, υποστηρίζοντας ότι ο Ιρακινός ήταν ωφελούμενος του προγράμματος Εστία. «Κατηγορηθήκαμε σε δημοτικό συμβούλιο γιατί βιάστηκε από μετανάστη. Ο δημος Κατερίνης δεν έχει παράτυπους μετανάστες. Ο δήμος τρέχει το πρόγραμμα Εστία, όπως και ο δήμος Θεσσαλονίκης, το οποίο αφορά αιτούντες άσυλο. Ο συγκεκριμένος μετανάστης δεν είχε καμία σχέση με το πρόγραμμα, ήταν αναγνωρισμένος πρόσφυγας. Δεν πέρασε από το συγκεκριμένο πρόγραμμα και δεν είχε σχέση με το δήμο. Ο δήμος δεν είναι αστυνόμος για να είναι πάνω από κάθε μετανάστη ή αιτών άσυλο. Για μικροπολιτικές σκοπιμότητες κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν αυτό το γεγονός ώστε να μπορέσουν να περάσουν το μήνυμα ότι φταίει ο δήμος που έφερε τους “λαθρομετανάστες”».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα