Βιασμός 19χρονης από αστυνομικούς: Tη βίασαν στο ΑΤ Ομονοίας, κατέγραφαν την φρίκη με κάμερα GoPro!

Βιασμός 19χρονης από αστυνομικούς: Tη βίασαν στο ΑΤ Ομονοίας, κατέγραφαν την φρίκη με κάμερα GoPro!

Προσφέρθηκαν να την ξεναγήσουν στο αστυνομικό τμήμα, την οδήγησαν στα «αποδυτήρια» του ισογείου και τη βίασαν διαδοχικά. Μάλιστα ο ένας απο αυτούς την ωρα της πράξης φορουσε φορητή κάμερα GoPro! Η ζοφερή ιστορία του βιασμού της 19χρονης κοπέλας απο τους δυο αστυνομικους - ειδικούς φρουρούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που συνελήφθησαν μετά την καταγγελία του θύματος και την έρευνα των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ, ξεδιπλώνεται μέσα απο τη δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η σύλληψη των δυο ειδικών φρουρών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής/Β΄ Υποδιεύθυνσης Άμεσης Επέμβασης / 2ο Τμήμα Δικυκλιστών ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών ηλικίας 24 και 28 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του άρθρου 336 Π.Κ. «Βιασμός». σημείωθηκε «απογευματινές ώρες της 13-10-2022 ενώ ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, αναφέρονται τα ακόλουθα:

 
Τις πρώτες πρωινές ώρες της 13-10-2022 η Υπηρεσία μας ενημερώθηκε σχετικά με επίμεμπτες – έκνομες ενέργειες αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, σε βάρος της 19χρονης ημεδαπής οι οποίες έλαβαν χώρα περί το χρονικό διάστημα, από την 23:30΄ ώρα της 11-10-2022 έως και την 00:15΄ ώρα της 12-10-2022, εντός δωματίου στο ισόγειο του κτιρίου που στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας» αναφέρεται.

Οι αξιωματικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, μετα την καταγγελία δεν έχασαν χρονο: «Άμεσα, κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας μας μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας για την διενέργεια σχετικής αυτοψίας και περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Για το εν λόγω συμβάν, είχε ήδη εξεταστεί ενόρκως η 19χρονη την 00:05΄ ώρα της 13-10-2022, από το Ανακριτικό Συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών στο οποίο απευθύνθηκε, η οποία ενημέρωσε και την Υπηρεσία μας διαβιβάζοντας και το σχετικό προανακριτικό υλικό.


Όπως προέκυψε, η 19χρονη παθούσα, περί την 22:00΄ ώρα της 11-10-2022 προσέγγισε τέσσερις αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εν ώρα υπηρεσίας, οι οποίοι ήταν σε δυο μηχανές, σταθμευμένες πλησίον του σταθμού Η.Σ.Α.Π. Θησείου, προκειμένου να τους κάνει κάποιες ερωτήσεις. Αφού συζήτησε μαζί τους για λίγη ώρα και της συστήθηκαν και της πρότειναν να συναντηθούν αργότερα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, προκειμένου να γνωριστούν καλύτερα. Αυτή συμφώνησε και μετέβη στο Α.Τ. Ομόνοιας, περί την 23:20΄ ώρα, όπου συνάντησε τους ανωτέρω αστυνομικούς και κάθισαν για λίγη ώρα στην καφετέρια «UP COFFEE & MORE», δίπλα στο Αστυνομικό Τμήμα, η οποία δεν λειτουργούσε.

 
Στη συνέχεια της πρότειναν να την ξεναγήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα και οι τρείς εξ’ αυτών, την οδήγησαν σε δωμάτιο του ισογείου. Τότε οι δυο αποχώρησαν από το δωμάτιο, ενώ ο ενας έμεινε μόνος μαζί της, όπου και προέβησαν στην τέλεση γενετήσιων πράξεων, με αποτέλεσμα αυτή να εμφανίσει αιμορραγία στην περιοχή του κόλπου της. Ακολούθως, αποχώρησε από το δωμάτιο και εισήλθε εντός ο δεύτερος ο οποίος προέβη επίσης σε γενετήσια πράξη μαζί της. Έπειτα, η παθούσα αποχώρησε από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια των ανωτέρω γενετήσιων πράξεων, όπως κατέθεσε η 19χρονη παθούσα, δεν απειλήθηκε, ούτε της ασκήθηκε σωματική βία από τους αστυνομικούς, πλην όμως ήταν φοβισμένη και δεν συναινούσε σε αυτές».

Με την καμερα στη στολή

Το απίστευτο ειναι πως οπως κατέθεσε η κοπέλα ο ένας εκ των βιαστών της, την ωρα της πράξης φορούσε στη στολή του φορητή κάμερα GoPro. «Επιπλέον, η 19χρονη παθούσα ως κατέθεσε, ο ένας εκ των κατηγορουμένων φορούσε στη στολή του καταγραφική κάμερα. Ως εκ τούτου, προκειμένου να ανευρεθεί η ανωτέρω κάμερα, πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υπηρεσίας μας έρευνα σε φωριαμό του εντός της πρώην Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, επί της οδού Μεσογείων και εντός αυτού ανευρέθηκε και κατασχέθηκε μία ψηφιακή κάμερα μάρκας «GO PRO» με κάρτα μνήμης.

Επίσης, από την Υπηρεσία μας αναζητήθηκε βιντεοληπτικό υλικό από τις εγκαταστάσεις του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας, από επιχειρήσεις πέριξ αυτού και από την καφετέρια «UP COFFEE & MORE», στην οποία αναφέρθηκε η παθούσα. Όπως προέκυψε, το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας δεν διέθετε λειτουργικές κάμερες και καταγραφικό μηχάνημα και η καφετέρια «UP COFFEE & MORE» δε λειτουργούσε κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καταγεγραμμένο βιντεοληπτικό υλικό.

 
Ακόμη, ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής/Θάλαμο Επιχειρήσεων Παρακολούθησης & Ελέγχου Κυκλοφορίας τυχόν καταγεγραμμένο υλικό από κάμερες που καλύπτουν την οδό Βερανζέρου στην περιοχή της Ομονοίας. Το ξενοδοχείο με την επωνυμία «DAVE» που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βερανζέρου 25 και Κοτοπούλη, απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, μας χορήγησε βιντεοληπτικό υλικό, από την παρακολούθηση του οποίου και σύμφωνα με την συμπληρωματική κατάθεση της παθούσας στην Υπηρεσία μας, διαπιστώθηκε η είσοδος και η έξοδος από το Α.Τ. Ομονοίας των προαναφερόμενων αστυνομικών και της 19χρονης παθούσας. Τα ανωτέρω ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Περαιτέρω, κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε πρωινές ώρες της 13-10-2022 από Αστυνομικούς της Υπηρεσίας μας, προέκυψε ότι το συγκεκριμένο δωμάτιο, όπου έλαβε χώρα το συμβάν, χρησιμοποιείται σαν χώρος αποδυτηρίων και μέσα σε αυτό υπήρχε μόνο ένα τραπέζι, στην επιφάνεια του οποίου παρατηρήθηκαν κηλίδες καστανέρυθρης απόχρωσης. Ο χώρος φωτογραφήθηκε, εξερευνήθηκε και εξετάσθηκε για τυχόν ίχνη βιολογικού υλικού από συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Επιπλέον, ελήφθησαν καταθέσεις από τον σκοπό του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας ο οποίος είδε τους προαναφερόμενους τέσσερις αστυνομικούς και τη παθούσα να εισέρχονται και να εξέρχονται του Αστυνομικού Τμήματος, καθώς και από τον Υπαρχιφύλακα και τον Υπαστυνόμο του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Α.Τ. Ομόνοιας, που βρίσκεται παραπλεύρως στο δωμάτιο όπου έλαβε χώρα το συμβάν, οι οποίοι δεν αντιλήφθηκαν κάτι σχετικό με την υπόθεση. Ακόμα, ενόρκως κατέθεσαν και οι άλλοι δυο αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ οι οποίοι εξέφρασαν τις δικές τους αιτιάσεις σχετικά με το συμβάν.


 
Επιπλέον, γίνεται μνεία ότι η παθούσα μέσα από πλήθος φωτογραφιών που της υπεδείχθησαν στην Υπηρεσία μας, αναγνώρισε τους δυο αστυνομικούς πλησίον του σταθμού Η.Σ.Α.Π. Θησείου.

Καταθέσεις ελήφθησαν ακόμα, από την ψυχολόγο της παθούσης στην οποία εκμυστηρεύτηκε τα ανωτέρω γεγονότα και από τον γυναικολόγο της, στον οποίο μετέβη να εξεταστεί λόγω αιμορραγίας που εμφανίστηκε στον κόλπο της, ενώ εξετάστηκε ενόρκως και η φίλη της, στην οποία η 19χρονη της ανέφερε το συμβάν.

Η παθούσα, οδηγήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών όπου και εξετάστηκε από Ιατροδικαστή. Ο ρουχισμός και το εσώρουχο που φορούσε κατά την διενέργεια των γενετήσιων σε βάρος της πράξεων, καθώς και τα επιχρίσματα που λήφθηκαν από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια εργαστηριακών και συγκριτικών εξετάσεων.

Επιπροσθέτως, η 19χρονη παθούσα κατέθεσε συμπληρωματικά στην Υπηρεσία μας σχετικά με το συμβάν, παρουσία και της πραγματογνώμονα – ψυχολόγου, η οποία μας εγχείρισε και τη σχετική έκθεση διενέργειας Ψυχολογικής Πραγματογνωμοσύνης, σύμφωνα με την οποία διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, ότι δεν παρατηρήθηκαν διαταραχές περιεχομένου σκέψης, ούτε αντίληψης, βρισκόταν σε πλήρη εγρήγορση και η συγκέντρωση, η μνήμη και η κρίση της ήταν μέσα στα φυσιολογικά όρια.

Για την εξέλιξη της υπόθεσης ενημερώθηκαν η Εποπτεύουσα την Υπηρεσία μας Αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και ο Προϊστάμενος του Ά Τμήματος Ποινικής Δίωξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα