Δίκη Φιλιππίδη: Κατέθεσε η Θάλεια Ματίκα. Αρνήθηκε ότι γνώριζε κάτι για βιασμό

Δίκη Φιλιππίδη: Κατέθεσε η Θάλεια Ματίκα. Αρνήθηκε ότι γνώριζε κάτι για βιασμό

Με καταθέσεις ηθοποιών συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Μεταξύ άλλων ως μάρτυρας κατέθεσε η συμπρωταγωνίστριά του Θάλεια Ματίκα, η οποία διέψευσε ότι είχε πει στη σύζυγο του Πέτρου Φιλιππίδη ότι η μία εκ των καταγγελλουσών τον ήθελε κι εκείνος δεν της έδινε σημασία.
Με τις καταθέσεις ηθοποιών, συναδέλφων του Πέτρου Φιλιππίδη, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τα αδικήματα του βιασμού και της απόπειρας βιασμού. Η Θάλεια Ματίκα και η Αλίνα Κωτσοβούλου κλήθηκαν από το δικαστήριο προκειμένου να «φωτίσουν» στοιχεία της καταγγελίας που έχει γίνει σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη για βιασμό κατ΄εξακολούθηση, το 2008 από κόρη, συναδέλφου του, ηθοποιού.

Η Θάλεια Ματίκα δήλωσε: «Την πρώτη καταγγέλλουσα την γνώρισα ως κόρη συνεργάτιδας μας, ηθοποιού, με την οποία ήμουν στο ίδιο καμαρίνι στην παράσταση «Μπακαλόγατος» μαζί και με την Αλίνα Κωτσοβούλου. Ουδέποτε είπα εγώ στη σύζυγο του Πέτρου Φιλιππίδη ότι η συγκεκριμένη κοπέλα τον αγαπά κι εκείνος δεν της δίνει σημασία».

Κρίσιμοι μάρτυρες
Η Αλίνα Κωτσοβούλου ρωτήθηκε εάν είχε γίνει συζήτηση, η συγκεκριμένη καταγγέλλουσα να συμμετέχει το 2008 στην παράσταση «Στις κουζίνες» που σκηνοθετούσε ο Πέτρος Φιλιππίδης και εκείνη ήταν βοηθός του, με την μάρτυρα να απαντά ότι δεν θυμάται.

«Δυστυχώς έχουν περάσει πολλά χρόνια από την υπόθεση που με ρωτάνε. Ελπίζω η Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της. Είναι τελευταία φορά που μιλάω για το θέμα εφόσον η δίκη είναι σε εξέλιξη», υπογράμμισε η Αλίνα Κωτσόβουλου, ηθοποιός.

«Όσοι συμμετείχαν το 2008 τον Σεπτέμβριο στις πρόβες που έγιναν στο θέατρο Ήβη, σίγουρα θα ενισχύσουν την αθωότητα του Πέτρου Φιλιππίδη» ανέφερε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Στο δικαστήριο κατέθεσε και δημοσιογράφος, συνεργάτιδα του Πέτρου Φιλιππίδη η οποία διέψευσε ότι είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση από τον κατηγορούμενο το 2005.

Ο δικηγόρος καταγγελλουσών ανέφερε:«Εμείς έχουμε κάποια πληροφόρηση και υπάρχουν κάποια έγγραφα τα οποία καταδεικνύουν ότι υπήρξε παραβατική συμπεριφορά κατηγορουμένου το 2005. Ζητήσαμε να έρθουν να καταθέσουν μάρτυρες εκείνης της εποχής»

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται στις 11 Οκτωβρίου με τις καταθέσεις της Ζέτας Μακρυπούλια, του Τάσου Χαλκιά και της Ράνιας Σχίζα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα