Πολυτεχνειούπολη: Νέες αποκαλύψεις - Ο αρχηγός της συμμορίας χρηματοδοτούσε τρομοκράτη

Πολυτεχνειούπολη: Νέες αποκαλύψεις - Ο αρχηγός της συμμορίας χρηματοδοτούσε τρομοκράτη

 Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά την εισβολή της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου και τη σύλληψη 32 ατόμων, μελών συμμορίας που λήστευε και έκανε διακίνηση ναρκωτικών.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA και όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος, Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο αρχηγός της συμμορίας έβαζε λεφτά στον λογαριασμό του ανθρώπου που έστειλε τη βόμβα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και ουσιαστικά χρηματοδότησε αυτήν την επίθεση.

Η επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο
Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2017, ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας Λουκάς Παπαδήμος, είχε λάβει ένα δέμα το οποίο περιείχε βόμβα.

Ο ίδιος είχε ανοίξει το κουτί εντός του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά και να περάσει πολλούς μήνες στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι τα ίδια άτομα που έστειλαν τη βόμβα στον πρώην πρωθυπουργό, είχαν στείλει παρόμοια δέματα και σε ευρωπαίους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Από την τότε έρευνα της Αντιτρομοκρατικής, είχε συλληφθεί ένα άτομο και μετά από έρευνα στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, ανακαλύφθηκε ότι το διάστημα που ήταν εκτός φυλακής χρηματοδοτούντο από δεκατέσσερα άτομα, ανάμεσα στα οποία και ο αρχηγός της συμμορίας της Πολυτεχνειούπολης.

Πολυτεχνειούπολη: Η δράση & η λεία της συμμορίας – Λήστευαν μέχρι και φοιτητές

Κουμαντό μέσα στους χώρους της Πολυτεχνειούπολης έκαναν για σχεδόν 12 μήνες τα μέλη των άκρως επικίνδυνων συμμοριών που είχαν μετατρέψει σε στρατηγείο για τις εγκληματικές τους δράσεις το κτίριο των φοιτητικών εστιών.
Ενδεικτικές είναι οι νέες φωτογραφίες που έρχονται στη δημοσιότητα και δείχνουν τους συλληφθέντες με τα όπλα μέσα στους χώρους του ιδρύματος.

 Ληστείες, πυροβολισμοί, ξυλοδαρμοί και διακίνηση ναρκωτικών ήταν η καθημερινή τους δράση, με τους συλληφθέντες να παραμένουν σκληροί και αμετανόητοι.

 Ο ρόλος της 27χρονης
Στην Πρέβεζα συνελήφθησαν δύο ακόμη μέλη της οργάνωσης, μεταξύ αυτών και μια 27χρονη με το παρατσούκλι «πιπίλα». Σε απόσπασμα από τηλεφωνική τους επικοινωνία, οι δύο συλληφθέντες όσο βρισκόταν στην Πολυτεχνειούπολη συνομιλούσαν για το πώς θα καταφέρουν να διαπιστώσουν εάν κάτω από το κτίριο των φοιτητικών εστιών βρισκόταν αστυνομία.

– Πέπα: Μόνο στρίβεις για το σπίτι; Μόνο στην πιλοτή κοίτα, αν έχει κόσμο από κάτω

– 27χρονη: Να μπω μέσα στην πιλοτή;

– Πέπα: Όχι μην μπεις. Κάνε έναν κύκλο να δεις εάν έχει κόσμο

– 27χρονη: Έχουν ανεβεί στη μηχανή

– Πέπα: Με μηχανή ήταν;

– 27χρονη: Με μηχανή μπατσική

Κρύβονταν από την ΕΛ.ΑΣ στις εστίες
Οι κακοποιοί για να αποφύγουν τον έλεγχο από τις Αρχές, έβρισκαν καταφύγιο στις φοιτητικές εστίες όπως αποδεικνύεται στις συνομιλίες τους.

– Πέπα: Έχει ανοίξει η πόρτα της Πολυτεχνειούπολης τώρα. Μπορεί να πάω μέσα

– 27χρονη: Μην πιεις άλλο

– Πέπα: Θα πάω εκεί μέσα γιατί εκεί μέσα είμαι ασφαλής

Μέτρα αντιπαρακολούθησης & face control
Για να αποφύγουν τη σύλληψη, τα μέλη των συμμοριών έπαιρναν αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης και χρησιμοποιούσαν κινητά τηλεφώνα που αντιστοιχούσαν σε ανυπάρκτους αλλοδαπούς, επικοινωνούσαν μέσω διαδικτύου ενώ έκαναν έλεγχο σε όσους δεν γνώριζαν.

 Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στις 9 Σεπτέμβριου όταν δύο φοιτήτριες ήρθαν αντιμέτωπες με τον 30χρονο αρχηγό των συμμοριών που τους συστήθηκε ως Τζούλιο και τις σημάδεψε με όπλο καθώς θεώρησε πως είναι αστυνομικοί.

«Μου συστήθηκε ως Τζούλιο, και αφού με πλησίασε είδα ότι κράταγε στο χέρι του ένα όπλο με το οποίο με σημάδευε χαμηλά, περίπου στην κοιλιά», λέει φοιτήτρια σε κατάθεσή της.

 Ληστείες σε βάρος φοιτητών
Μια από τις ληστείες που είχαν διαπράξει κάποιοι από τους συλληφθέντες ήταν τον περασμένο Οκτώβριο, όταν 10 άτομα περικύκλωσαν τέσσερις φοιτητές έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και τα χεριά τους με γάντια.

Κρατώντας μαχαίρι και πιστόλι ξυλοκοπήσαν τους φοιτητές και τους αρπάξαν τα κινητά τους τηλεφωνά και όσα χρήματα είχαν πάνω τους.

Υπολογίζεται πως είχαν διαπράξει 50 διαρρήξεις δωματίων φοιτητών και είχαν κάνει 27 ληστείες στην περιοχή, με τη λεία να ξεπερνά τις 180.000 ευρώ.

«Πολλοί γυρίσαν από διακοπές και βρήκαν τα δωμάτια παραβιασμένα και από μέσα έλειπαν πράγματα. Επικρατεί έντονος φόβος και ανησυχία αφού το κλίμα θυμίζει γκέτο», λένε φοιτητές που μένουν στην Πολυτεχνειούπολη.

Μάλιστα, οι μαρτυρίες φοιτητριών αποκαλύπτουν την δράση της συμμορίας.

«Επικρατεί έντονος φόβος και ανησυχία αφού το κλίμα στις εστίες θυμίζει γκέτο. Παλιότερα ακούγαμε κανονικά μουσική ενώ πλέον φοβόμαστε μην έρθουν και μας κλέψουν μέχρι και τα ηχοσυστήματα».

Επτά μέλη της συμμορίας οδηγήθηκαν στις φυλακές μετά την απολογία τους.

megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα