Διπλό φονικό στην Καβάλα: Κανείς στην κηδεία του 56χρονου - Προσχεδιασμένο το έγκλημα, λένε μάρτυρες

Σοκαρισμένη εξακολουθεί να είναι η μικρή κοινωνία του ορεινού οικισμού της Λεκάνης στον Δήμο Νέστου, ανατολικά της Καβάλας, μετά το διπλό φονικό της 31χρονης κοπέλας και του μόλις δέκα μηνών γιου της, από τον 56χρονο πρώην σύντροφό της και πατέρα του παιδιού της, που μετά την πράξη του αυτοκτόνησε.

 Το πρωί παραδόθηκαν στους συγγενείς οι τρεις σοροί προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ταφής τους. Η σορός της 31χρονης κοπέλας και του 10 μηνών γιου της θα μεταφερθούν στη Γερμανία, όπου μένει μόνιμα η μητέρα της άτυχης κοπέλας, η οποία αρχικά αναμένονταν σήμερα στην Ελλάδα. Ωστόσο, μετά από επιθυμία της μητέρας, που κατάγεται από τη Λεκάνη, αποφασίστηκε οι σοροί να μεταφερθούν στη Γερμανία προκειμένου να γίνουν εκεί οι ακολουθίες ταφής.

 Η 31χρονη κοπέλα, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία, ήταν ρωμαιοκαθολική, ενώ το βρέφος είχε βαφτιστεί χριστιανός ορθόδοξος στα μέσα Ιουλίου στην εκκλησία της Λεκάνης. Ο 56χρονος αυτόχειρας θα ταφεί στο δημοτικό κοιμητήριο της Λεκάνης .

Κανείς στην κηδεία του 56χρονου

Στην κηδεία του 56χρονου δεν πήγε ούτε ο πατέρας του. Το φέρετρο έφτασε με περιπολικό. Ο ιερέας δεν ήθελε να ψάλλει αλλά πήρε εντολή από δεσπότη. Το έγκλημα στην Καβάλα εξακολουθεί να συγκλονίζει την τοπική κοινωνία…

Λίγο πριν τις 17:00 ολοκληρώθηκε η κηδεία του αυτόχειρα και δολοφόνου στην Λεκάνη Καβάλας, ο οποίος χθες το πρωί (30.09.2022) πριν δώσει τέλος στη ζωή του, σκότωσε, με μονόκαννο όπλο, την 31χρονη μητέρα του παιδιού του και το 10 μηνών βρέφος τους. Όλο το χωριό του “γύρισε την πλάτη” μετά την φρικτή πράξη που έκανε, χωρίς έλεος.

«Εδώ στο χωριό δεν θέλαμε καν να του κάνουμε κηδεία. Κανένας δεν έχει πάει» λέει, μιλώντας στο newsit.gr κάτοικος του χωριού. Επιπλέον αναφέρει ότι «τη σορό την έφερε περιπολικό της αστυνομίας” ενώ επισημαίνει ότι ο ιερέας του χωριού δεν ήθελε να ψάλλει το νεκρό ως είθισται από την εκκλησία σε έναν αυτόχειρα. “Δεν ήθελε ο παπάς να τον διαβάσει αλλά πήρε εντολή από τον Δεσπότη. Κανονικά εδώ στο χωριό όταν πεθαίνει κάποιος, ακούμε τη νεκρώσιμη ακολουθία από τα μεγάφωνα. Τους κλαίμε όλους μαζί, τα μαγαζιά είναι κλειστά. Τώρα δεν ακούγεται τίποτα και δεν έχει πάει κανένας”.

Ούτε καν ο ίδιος ο πατέρας του αυτόχειρα και δολοφόνου της αδικοχαμένης 31χρονης και του λίγων μηνών βρέφους τους, παρέστη στην κηδεία του γιου του, όπως είχε πει χθες μιλώντας στο newsit.gr. Πιο συγκεκριμένα είχε αναφέρει «δεν μιλούσα με τον γιο μου, ούτε είχα δει το εγγονάκι μου. Δεν θα πάω στην κηδεία του γιου μου” είπε μετά την τραγική είδηση για το φρικτό έγκλημα στην Λεκάνη Καβάλας. Οι σοροί της γυναίκας και του βρέφους θα μεταφερθούν στη Γερμανία, όπου συγγενείς και φίλοι θα πουν εκεί το τελευταίο αντίο.

Προσχεδιασμένο το έγκλημα, λένε μάρτυρες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τα στοιχεία και οι μαρτυρίες δείχνουν ότι ο δράστης είχε προσχεδιάσει το έγκλημα. 

 Παράλληλα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ιδιοκτήτης καφενείου και οικογενειακός φίλος του ζευγαριού είπε υπήρχε ένταση στη σχέση του 56χρονου με την εν διαστάσει και κατά 25 χρόνια νεότερη σύντροφο του, με την οποία είχαν αποκτήσει ένα μωρό λίγων μηνών, με επίκεντρο τον χωρισμό τους και την τύχη του παιδιού.

 Μετά από μια δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια του λίγων μηνών παιδιού και ενώ η απόφαση έδειχνε να κλίνει υπέρ της μητέρας, ο άνδρας, αποφάσισε να σκοτώσει το παιδί του και τη γυναίκα και εν συνεχεία να βάλει τέλος στην ζωή του.

 Μάλιστα, βρέθηκε και ένα σημείωμα του δράστη που έλεγε ότι «εδώ αρχίζει η αγάπη μας και εδώ τελειώνει».

 Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Ο ιατροδικαστής Νικόλαος Κιφνίδης που διενήργησε τις νεκροψίες, σε δηλώσεις του τόνισε πως η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν πολύ σκληρή και ιδίως η ιατροδικαστική εξέταση του μόλις δέκα μηνών βρέφους. Ο 56χρονος κτηνοτρόφος φέρεται αρχικά να πυροβόλησε από πίσω το μωρό, ο θάνατος του οποίου ήταν ακαριαίος. Στη συνέχεια, ξαναγέμισε το όπλο του και πυροβόλησε πισώπλατα την πρώην σύντροφό του, η οποία βρήκε επίσης ακαριαίο θάνατο καθώς, όπως διαπιστώθηκε, καταστράφηκαν ζωτικά όργανά της.

Με σκάγια για πουλιά έριξε στο 10 μηνών βρέφος, που είχε τοποθετήσει στο έδαφος, πισώπλατα και αριστερά. Στη συνέχεια ξαναγέμισε τη μονόκαννη καραμπίνα του με δράμια, δηλαδή σκάγια για αγριογούρουνα και πυροβόλησε πισώπλατα την πρώην σύντροφό του.

Όταν τελικά ο 56χρονος έστρεψε το όπλο στον εαυτό του χρειάστηκε δύο φορές για να δώσει τέλος στη ζωή του. Η πρώτη προσπάθεια απέτυχε, καθώς φαίνεται πως γλίστρησε η καραμπίνα από τα χέρια του. Ο 56χρονος αυτοπυρπολήθηκε πρώτα λοξά, από τα δεξιά προς τα αριστερά, με αποτέλεσμα να σπάσει μερικά πλευρά, χωρίς όμως να προκαλέσει τον θάνατό του. Ξαναγέμισε το όπλο του, έβαλε στο στόμα του την κάννη και έδωσε τέλος στη ζωή του. Καβάλα: Άφησε σημείωμα πριν το μακελειό ο κτηνοτρόφος

 Όπως όλα δείχνουν η επιμέλεια του παιδιού που είχε αποκτήσει η πρώην σύντροφός του, ήταν η κόκκινη γραμμή για τον 56χρονο δολοφόνο και αυτόχειρα, ο οποίος χθες το πρωί κάλεσε την πρώην σύντροφό του σε ένα από τα μαντριά που βρισκόταν κοντά στο σπίτι του, όπου σκότωσε την ίδια και το 10 μηνών βρέφος.

 Να σημειωθεί πάντως πως μέσα σε διάστημα δεκαπέντε ημερών είναι το δεύτερο περιστατικό δολοφονίας που συγκλονίζει την κοινωνία του Δήμου Νέστου, καθώς λίγες μέρες πριν ένας 25χρονος είχε σκοτώσει έναν 52χρονο στη Χρυσούπολη, έξω από την επιχείρηση επεξεργασίας μαρμάρου όπου εργάζονταν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα