Κανόνες μαφίας στην Πολυτεχνειούπολη: Πώς η δόκιμη αστυνομικός γλίτωσε από τη σύλληψη τον αρχηγό

Κανόνες μαφίας στην Πολυτεχνειούπολη: Πώς η δόκιμη αστυνομικός γλίτωσε από τη σύλληψη τον αρχηγό

Η δράση των συμμοριών δείχνει πως πρόκειται για ομάδες ατόμων που είχαν σκοπό να επιβάλλουν με τα όπλα τον δικό τους νόμο μέσα στις φοιτητικές εστίες. Οι τρεις συμμορίες δεν ήταν ανταγωνιστικές μεταξύ τους, αλλά συνεργάζονταν για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Μάλιστα, είχαν και συγκεκριμένο σύμβολο με το οποίο «σημάδευαν» την περιοχή τους. Το σήμα ήταν ένας ταύρος και όσοι το έβλεπαν καταλάβαιναν ότι ήταν η περιοχή της συγκεκριμένης ομάδας που διέπραττε ληστείες, κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών. Το εν λόγω σύμβολο το είχαν τυπώσει και σε μπλούζες, τις οποίες φορούσαν τα μέλη της συμμορίας.

Τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες στις μεταξύ τους συνομιλίες για να κάνουν δύσκολο το έργο των Αρχών. Οι αστυνομικοί ήταν «σκυλιά» ή «μαύροι», η κάναβη «Mall», ενώ η κοκαΐνη είχε την κωδική λέξη «κυρία».

Πώς η δόκιμη αστυνομικός γλίτωσε από τη σύλληψη τον αρχηγό της συμμορίας
Οι Αρχές γνώριζαν επί μήνες τη δράση της συμμορίας, ενώ στο παρελθόν είχαν επιχειρήσει να συλλάβουν τον 30χρονο κακοποιό. Σε αυτό το σημείο κρίνεται κομβικής σημασίας η δράση της 22χρονης δόκιμης αστυνομικού, η οποία λειτουργούσε ως πληροφοριοδότης της συμμορίας.

Συγκεκριμένα, στις 28 Ιανουαρίου η αστυνομία είχε πληροφορίες πως ο 30χρονος βρισκόταν σε πολυκατοικία της λεωφόρου Παπάγου και λίγο αργότερα άνδρες της ΟΠΚΕ πήγαν στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου. Μετά από λίγο η 22χρονη επικοινώνησε τον σύντροφό της, ο οποίος ήταν μέλος της συμμορίας, κι εκείνος στη συνέχεια επικοινώνησε με τον αρχηγό της συμμορίας, ώστε να αποφύγει τη σύλληψη ο 30χρονος.

Όπως αποκαλύπτει το MEGA, o 30χρονος είχε απειλήσει με όπλο δύο φοιτήτριες που ήταν μέσα στο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος έμπαινε στις εστίες και απειλούσε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «εγώ είμαι ο Τζουλιάνο και εδώ μέσα στις φοιτητικές εστίες δεν με ακουμπάει κανείς. Είμαι κράτος».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα