Τάκης Θεοδωρικάκος για Παιδεία: Αναβαθμίζουμε το ελληνικό Πανεπιστήμιο

Τάκης Θεοδωρικάκος για Παιδεία: Αναβαθμίζουμε το ελληνικό Πανεπιστήμιο

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε στο Live News για την εξάρθρωση της συμμορίας που είχε ως ορμητήριο και έδρα τις εστίες της Πολυτεχνειούπολης


Για την εγκληματική δράση, με ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών, των τριών συμμοριών που δρούσαν στις φοιτητικές εστίες αλλά και τη χθεσινή επιχείρηση, που δημιούργησε πολλά ερωτήματα ως προς τους χειρισμούς μίλησε σε εκπομπή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Καμία σοβαρή κυβέρνηση δεν μπορεί να ανέχεται τέτοιου είδους καταστάσεις. Πιστεύω ως Πολιτεία και ως κοινωνία πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτές τις καταστάσεις με αποφασιστικότητα και αυτό έγινε χθες από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Αστυνομία».

«Οι φοιτητικές εστίες είναι για στεγάζουν τα όνειρα των παιδιών και των γονιών τους» και ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε, ότι με αυτήν την επιχείρηση που διεξήγαγε με επιτυχία η Αστυνομία αποστέλλεται ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

«Αναβαθμίζουμε το ελληνικό Πανεπιστήμιο, θα αναβαθμίσουμε τις φοιτητικές εστίες προσφέροντας ασφάλεια στους φοιτητές και στους καθηγητές, γιατί σεβόμαστε τα λεφτά του φορολογούμενου».

Mία δόκιμη αστυνομικός ήταν μεταξύ των συλληφθέντων της αστυνομικής επιχείρησης, χθες, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Για την δόκιμο αστυνομικό που συνελήφθη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχολίασε: «Οι πράξεις της είναι απολύτως καταδικαστέες, απαράδεκτες και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με το λειτούργημα του Αστυνομικού και δεν έχει καμία θέση τις τάξεις της Αστυνομίας».

Για την λειτουργία της ΟΠΠΙ ο υπουργός σχολίασε: «Αυτοί οι νέοι και οι νέες της πανεπιστημιακής Αστυνομίας  είναι χθεσινοί φοιτητές, είναι εκεί για να περιπολούν στα campus και να προστατεύουν τα παιδιά μας, πάντα σε πλήρη συνεννόηση με την Πρυτανεία του εκάστοτε πανεπιστημιακού ιδρύματος».

Ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης «να δουν θετικά τις προσπάθειες ασφάλειας που γίνονται στα ελληνικά πανεπιστήμια».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα