Κακοκαιρία Bogdan: Σε επιφυλακή οι Αρχές για έντονα καιρικά φαινόμενα

Κακοκαιρία Bogdan: Σε επιφυλακή οι Αρχές για έντονα καιρικά φαινόμενα

Σφοδρή κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κεραυνούς και πολύ ισχυρούς ανέμους, αναμένεται, σήμερα Τρίτη (27/9) και μέχρι το απόγευμα, στη βορειοδυτική Ελλάδα και ήδη οι κάτοικοι σε Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία και Ιόνιο -εκτός της Ζακύνθου- έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από μεγάλο αριθμό κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους, στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο μέχρι το απόγευμα και στη δυτική Στερεά και πιθανόν τη βορειοδυτική Πελοπόννησο από τις προμεσημβρινές ώρες και μέχρι το βράδυ.

Σε αυξημένη ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Κέρκυρας ενώ με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη του νησιού, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων, για προληπτικούς λόγους.

Πάντως, όπως ανέφερε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Κέρκυρα Γιάννης Ανδριώτης, δεν έχουν σημειωθεί έντονα φαινόμενα, εκτός από σποραδικές βροχές χωρίς να έχουν δημιουργήσει προβλήματα.

Χθες στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των νησιών του Ιονίου (εκτός της Ζακύνθου) καθώς και των κατοίκων της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας, και τους προειδοποιεί για πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα μέσα στην ημέρα και τους καλεί να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα για το επόμενο 24ωρο για πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες, ραγδαίες βροχοπτώσεις, κεραυνοί) στην περιοχή σας.

 Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO