Θεσσαλονίκη: Παλεύει για τη ζωή του ο 16χρονος που παρασύρθηκε από όχημα της αστυνομίας

Θεσσαλονίκη: Παλεύει για τη ζωή του ο 16χρονος που παρασύρθηκε από όχημα της αστυνομίας

Η αγωνία των στενών συγγενών τους, παραμένει αμείωτη. Στους Αμπελόκηπους και στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, 3 παιδιά παρασύρθηκαν από αυτοκίνητα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία τραυματισμένα. Ένας 13χρονος, μια 15χρονη και ένας 16χρονος μαθητής. Οι δύο πεζοί και ο τρίτος την ώρα που οδηγούσε ποδήλατο.


Οι γονείς τους αλλά και αυτόπτες μάρτυρες και περιγράφουν εικόνες, μαζί με σκέψεις, λίγες ώρες μετά τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν.

Μέσα στην αγωνία τους, οι στενοί συγγενείς του 16χρονου δηλώνουν οργισμένοι. Υποστηρίζουν πως το κακό δεν θα είχε συμβεί αν το υπηρεσιακό όχημα της αστυνομίας, πήγαινε με την προβλεπόμενη ταχύτητα.

«Ο άλλος έτρεχε και oύτε ένα φρενάρισμα. Tο πήγε 30 μέτρα, άμα δείτε που είναι τα αίματα είναι 30 μέτρα και ούτε ένα φρενάρισμα. 50 χιλιόμετρα έχει ανώτατο όριο και μπορεί να πήγαινε με 120 χλμ. ο μάγκας», δήλωσε συγγενής του 16χρονου.

Το ατύχημα σημειώθηκε χθες το μεσημέρι. Ο 16χρονος ποδηλάτης πήγαινε στην προπόνηση της ομάδας του και πιθανότατα για να κόψει δρόμο έστριψε παράνομα. Το όχημα της αστυνομίας τον παρέσυρε και το παιδί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Ο μικρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και οι γιατροί τον διασωλήνωσαν στην εντατική καθώς έχει υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

«Eίναι διασωληνομένος, χθες έγινε χειρουργείο για να γίνει αποσυμπίεση εγκεφάλου δηλαδή βαδίζουν βήμα, βήμα. Έπαθε ανακοπή στο ασθενοφόρο, το επανέφεραν οι εκαβήτες» ανέφερε ο πατέρας του 16χρονου.

Ο πατέρας γνωρίζει πως ο κίνδυνος για τον γιο του, δεν έχει περάσει.

«Είναι πολύ δύσκολα, είναι χτυπημένος άσχημα στο κεφάλι και οι γιατροί δεν μας δίνουν πολλές ελπίδες, εμείς πστεύουμε σε θαύμα τώρα» προσθέτει ο γονέας.

Διασωληνωμένος στην εντατική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, νοσηλεύεται και ένας 13χρονος που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο, ενώ προσπαθούσε να περάσει απέναντι στον δρόμο

Το παιδί που κατάφερε να περάσει περιγράφει στο Live News την παράσυρση του φίλου του.

«Ο οδηγός έτρεχε πολύ και φρέναρε, αλλά όχι εντελώς ώστε να σταματήσει το αυτοκίνητο και να μην τον χτυπήσει. Τον χτύπησε το αυτοκίνητο, τον τίναξε προς τα επάνω και έπεσε με το κεφάλι».

Το άτυχο παιδί υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και θλάσεις στον πνεύμονα.

«Το βασικό είναι πως έχει ένα αιμάτωμα στο κεφάλι το οποίο περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί. Η διασωλήνωση έγινε για να μην κινδυνεύσει η ζωή του. Τα υπόλοιπα ο Θεός και ο χρόνος θα τα δείξουν», δήλωσε ο πατέρας του 13χρονου στο Live News.

Νύχτα και μέρα οι γονείς περιμένουν στο νοσοκομείο για μια ευχάριστη είδηση από τα χείλη των γιατρών.

«Είχε τις αισθήσεις του αλλά δεν ανταποκρινόταν στην επικοινωνία την προφορική, ήταν σε πόνο και σε σοκ και μετά τον έριξαν σε ύπνωση για να μην κάνει κακό στον εαυτό του», συμπλήρωσε ο πατέρας του νεαρού.

Ο πατέρας του 13χρονου λέει ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο και πιστεύει πως ο οδηγός που παρέσυρε τον γιο του, ήταν αδύνατον να αντιδράσει.

«Δεν ξέρω εάν και κακομοίρης ο οδηγός κατάλαβε καλά-καλά τι έγινε. Είναι ένα σημείο το οποίο είναι επικίνδυνο ούτως ή άλλως. Στο σημείο εκείνο περνάνε πολύ συχνά παιδιά, είναι κακό το σημείο».

Λίγες ώρες μετά τους δύο πρώτους σοβαρούς τραυματισμούς, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένη και μια 15χρονη μαθήτρια, που και εκείνη προσπαθούσε να φτάσει στο σπίτι της.

Τα σοβαρά τροχαία προκαλούν έντονο προβληματισμό, με κατοίκους στη Θεσσαλονίκη να μιλούν για κακοτεχνίες σε δρόμους, αλλά και για απροσεξίες οδηγών που στοιχίζουν ακριβά…

Η αγωνία για τα δύο παιδιά που παραμένουν στις εντατικές νοσοκομείων συνεχίζεται, με τους γονείς και τους στενούς συγγενείς τους, να εύχονται αυτή η αναπάντεχη περιπέτεια που ζουν, να έχει όσο το δυνατόν πιο σύντομα αίσιο τέλος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα