Πλαστικές επεμβάσεις στην Τουρκία: Κάνουν διάγνωση από φωτογραφία και πετσοκόβουν ασθενείς

Πλαστικές επεμβάσεις στην Τουρκία: Κάνουν διάγνωση από φωτογραφία και πετσοκόβουν ασθενείς

Σοκάρουν οι καταγγελίες ασθενών που πήγαν στην Τουρκία για πλαστικές επεμβάσεις ωστόσο τα πράγματα δεν κατέληξαν όπως τα περίμεναν.
Ψάχνουν το τέλειο κορμί όμως το αποτέλεσμα απογοητεύει.

Στην Τουρκία ο τουρισμός για επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής ανθεί όχι όμως πάντα με τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αυτή η βρετανίδα ανακάλυψε με οδυνηρό τρόπο πως η διαφορά στις επεμβάσεις ανάμεσα στην χώρα της και την Τουρκία δεν είναι αυτό που λέμε διαφορά στήθους.

«Πέταξα στην Τουρκία για να κάνω φτηνό makeover – τα στήθη μου σφάχτηκαν και οι θηλές μου έπεσαν κάτω από τα εμφυτεύματα» αποκαλύπτει η Σαμάνθα από την Βρετανία.

Η Σαμάνθα Κέι πήγε για την φτηνότερη επιλογή πήρε την χειρότερη θα πει: «Ήταν περίπου 8.000 λίρες Αγγλίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά στην Τουρκία θα ήταν η μισή τιμή. Πέρασα ώρες ψάχνοντας στο διαδίκτυο για χειρουργούς, ερευνώντας, διαβάζοντας μαρτυρίες και κριτικές. Δεν πίστευα ότι έπαιρνα ρίσκο».

Πόσο κοστίζουν οι πλαστικές επεμβάσεις στη Μ. Βρετανία και την Τουρκία

Ανόρθωση γλουτών : 6.000€ – 4.000€
Στήθος(μείωση- αύξηση): 8.000€ 3.000-4.000€
Ρινοπλαστική: 5.000€ –  2.500€
Λίφτινγκ προσώπου: 7.000€ –  3.000€
Αυτό ήταν το δέλεαρ για την βρετανίδα ωστόσο το πλήρωσε πανάκριβα.

«Είχα δύο εμφυτεύματα ψηλά, αλλά οι θηλές και το χαλαρό δέρμα μου κρέμονταν. Τηλεφώνησα στην κλινική αλλά αρνήθηκαν να μου μιλήσουν. Απείλησα ότι θα τους κάνω μήνυση αλλά κανείς δεν απάντησε ποτέ. Τους επόμενους μήνες τα στήθη μου χειροτέρεψαν. Το ένα στήθος ήταν ψηλά, το άλλο κάτω» περιγράφει.

Η Σαμάνθα αναγκάστηκε να ξαναπληρώσει την επέμβαση και να ξαναμπεί στο χειρουργείο Πλήρωσε 8500 λίρες Αγγλίας και αυτή την φορά ένας χειρουργός στην Μεγάλη Βρετανία της έδωσε τα στήθη που ονειρευόταν.

«Πετσοκόβουν» αμέτρητους στην Τουρκία
Ο Ιατρικός τουρισμός στην Τουρκία δίνει κάθε μέρα θέματα στα ΜΜΕ της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι ένα πρωτοφανές τσουνάμι καταγγελίων. Στην Τουρκία την πάτησε και η Λέσλι.

«Πέταξα στην Τουρκία για μια φθηνή κοιλιοπλαστική αλλά αφέθηκα να παλεύω για τη ζωή μου – μην κάνετε το λάθος μου» δηλώνει η ίδια.

«Η πληγή στο στομάχι μου είχε αρχίσει να μαυρίζει. Ήταν τόσο άβολα και αρρώστησα. Ο χειρουργός επέμενε ότι ήταν φυσιολογικό και ότι ήταν απλώς μελανιές από την επέμβαση. Αρνήθηκαν να με θεραπεύσουν ή να μου δώσουν δισκία για ανακούφιση από τον πόνο. Αφού πέρασα έξι μέρες υποφέροντας στην κλινική γύρισα σπίτι. Έσπευσα κατευθείαν στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί διέγνωσαν νεκρωτική απονευρωσίτιδα και συνταγογραφούσαν αντιβιοτικά» συνεχίζει να περιγράφει.

Τα ίδια και χειρότερα πέρασε και μια Βρετανίδα που είχε την ατυχή έμπνευση να εμπιστευτεί το στόμα της  σε Τούρκους.

«Η κακή οδοντιατρική μου εργασία με έφερε στο σημείο να αυτοκτονήσω.  Έκανα κάποια έρευνα και αφού διάβασα καλές κριτικές και είδα βίντεο της δουλειάς τους, πήγα σε μια κλινική στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας και πλήρωσα 3.050 λίρες. Αφού επέστρεψα στην Αγγλία, δεν μπορούσα να νιώσω την αριστερή πλευρά του προσώπου μου. Πήρα ένα ραντεβού με έναν οδοντίατρο που έπαθε σοκ και διαγνώστηκα με νευρική βλάβη από τη δουλειά που είχα κάνει. Μου είπε ότι ήταν η χειρότερη οδοντιατρική εργασία που είχε δει ποτέ και θα κόστιζε πάνω από 18.000 λίρες για την επισκευή» περιγράφει ασθενής – θύμα.

Ο τίτλος στο τηλεοπτικό δίκτυο της Βρετανίας μιλάει για χιλιάδες Βρετανούς σε αγωνία μετά από οδοντιατρικές εργασίες στην Τουρκία το θέμα καίει τα βρετανικά μίντια μετά το τσουνάμι καταγγελιών.

Διαγνώσεις από…φωτογραφίες
«Κάναμε ένα πείραμα στείλαμε φωτογραφίες από τα δόντια μου σε πολλές κλινικές, σε 150 στην Τουρκία και 50 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έπαθα σοκ. Οδοντίατροι μου έστελναν σχέδια θεραπείας. Δεν μας πήραν ιατρικό ιστορικό, καμία εξέταση, καμία αξιολόγηση, ούτε ακτινογραφίες, τίποτα να ψάξουν πως δεν έχω ουλίτιδα όλα όσα εγώ σαν οδοντίατρος ποτέ δεν θα έκανα. Δεν θα αναλάμβανα κάποιον μόνο από selfies» καταγγέλλει ασθενής.

Στην Τουρκία όλα γίνονται και διαγνώσεις από φωτογραφία και απόσταση. Σοκαρισμένη η οδοντίατρος, το πάνελ αλλά και η Αμάντα που άλλωστε από πρώτο χέρι κατάλαβε τι ρίσκο είχε πάρει και πως ακόμα και τα χειρότερα θα μπορούσαν να είχαν συμβεί.

Καθώς το φαινόμενο παίρνει διαστάσεις «τσουνάμι» τα βρετανικά μίντια χτυπάνε «καμπανάκι». Στην Τουρκία του Ερντογάν μπορεί να πας για καλύτερα και στο τέλος να ζήσεις το …«εξπρές του χειρουργείου».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα