Στο λιμάνι της Καλαμάτας μεταφέρονται οι 92 μετανάστες που διασώθηκαν ανοιχτά της Πύλου

Στο λιμάνι της Καλαμάτας μεταφέρονται οι 92 μετανάστες που διασώθηκαν ανοιχτά της Πύλου

Ευρεία επιχείρηση είναι σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή 65 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων μεταναστών μετά τον εντοπισμό ξύλινου σκάφους σε δυσχερή θέση στο οποίο επέβαινε άγνωστος αριθμός επιβαινόντων αλλοδαπών.
 
Το σκάφος εντοπίστηκε από το φορτηγό πλοίο «NORDIC ANNA» σημαίας Πορτογαλίας, το οποίο περισυνέλλεξε ογδόντα δύο άτομα, ενώ τρία άτομα περισυνελέγησαν από το δεξαμενόπλοιο «KOOL BALTIC» σημαίας Λιβερίας.

Τα δύο πλοία κατέπλευσαν στο αγκυροβόλιο Καλαμάτας, από όπου οι διασωθέντες θα μεταφερθούν με ιδιωτικά μέσα στο λιμάνι. Στις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων συμμετέχει ένα παραπλέον πλοίο και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (ΜΕΑ). Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.

Ογδόντα πέντε μετανάστες φτάνουν σταδιακά στο λιμάνι της Καλαμάτας, ανάμεσα τους είναι και 30 περίπου παιδιά.

Ταυτόχρονα ξεκινά η διαδικασία ταυτοποίησης και καταγραφής τους. Στο σημείο έχουν αναπτυχθεί υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και πρόνοιας του δήμου, ενώ η Περιφέρεια Πελοποννήσου έφερε ιματισμό.

Στο σημείο βρίσκεται και ο Ερυθρός Σταυρός, καθώς και συνεργείο του ΕΟΔΥ για ράπιντ τεστ, ενώ θα μεταβεί και κλιμάκιο από το νοσοκομείο Καλαμάτας.

 Από τις εξετάσεις που έγιναν κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθούν στο νοσοκομείο ένας άνδρας και ένα μωρό. Τους παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο.

 Το φορτηγό πλοίο που τους διέσωσε βρίσκεται ήδη μέσα στο Μεσσηνιακό κόλπο, έξω από το λιμάνι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα