Αστυνομικός που σώθηκε από τροχαίο: To κράνος μου έχει σώσει 3 φορές τη ζωή

Αστυνομικός που σώθηκε από τροχαίο: To κράνος μου έχει σώσει 3 φορές τη ζωή

Ο αστυνομικός δημοσίευσε το βίντεο ντοκουμέντο από το ατύχημα που είχε και έστειλε το δικό του μήνυμα, κάνοντας έκκληση στους μοτοσικλετιστές να φορούν κράνος.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, η μοτοσικλέτα του αστυνομικού συγκρούστηκε με όχημα που κινούταν αντικανονικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο αστυνομικός να εκτοξευτεί στα 10 μέτρα και να πέσει στο οδόστρωμα. Εκείνο που τον έσωσε, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν το κράνος του.

Ο Κωνσταντίνος Γαλανός, ο πρωταγωνιστής του βίντεο, μίλησε αποκλειστικά στο Live News και περιέγραψε τα δραματικά λεπτά της σύγκρουσης της μοτοσικλέτας του με το ΙΧ.

«Ο υπαίτιος του ατυχήματος ισχυρίστηκε ότι δεν με είδε. Έστριψε αριστερά, μπήκε στο ρεύμα πορείας μου και μου την έκοψε μετωπικά, με αποτέλεσμα να φύγω από το όχημα και να συγκρουστώ με το όχημα που βλέπετε στο βίντεο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά το πρώτο γκαπ, που είδα ότι είναι γαλάζιο το όχημα που μου έκλεισε την πορεία και αισθάνθηκα ένα δεύτερο χτύπημα, όταν έσκασα με το πόδι και με την πλάτη στο παρκαρισμένο όχημα. Αισθάνθηκα και τους δύο κραδασμούς. Στην ουσία με έσωσε το κράνος μου, συνήθως ο μοτοσικλετιστής χτυπάει με το κεφάλι στο οδόστρωμα», δήλωσε.

Ο αστυνομικός έχει βρεθεί σε τροχαίο τρεις φορές και φορούσε πάντα το κράνος του. Στο ατύχημα που απεικονίζεται στο εν λόγω βίντεο ο ίδιος τόνισε πως βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.

Το τροχαίο του άφησε μία εξάρθρωση στον αριστερό ώμο και ένα σοβαρό κάταγμα στην κνήμη. Ο αστυνομικός χειρουργήθηκε και έκατσε 15 μέρες στο νοσοκομείο, ενώ δύο μήνες αργότερα κατάφερε να περπατήσει με πατερίτσες.

Ο Κωνσταντίνος Γαλανός δημοσίευσε το βίντεο στα social media για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος στο MEGA.

«Ήθελα να ευαισθητοποιήσω τους συναδέλφους μου, γιατί βλέπω ότι το τελευταίο διάστημα χάνονται πολλοί στην άσφαλτο, αλλά και τους πολίτες, γιατί εμείς σαν αστυνομικοί πρέπει να δίνουμε το καλό πράδειγμα. Ήθελα να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο να χρησιμοποιεί το κράνος, ακόμα και στη γωνία», ήταν το μήνυμά του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα