Δημήτρης Παντερμαλής: Πέθανε η ψυχή του μουσείου της Ακρόπολης

Δημήτρης Παντερμαλής: Πέθανε η ψυχή του μουσείου της Ακρόπολης

Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής σε ηλικία 82 ετών.
Ο Δημήτρης Παντερμαλής είδε το όραμα του να πραγματοποιείται, να ανοίγει τις πύλες του σε εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο και να κάνει υπερήφανη την Ελλάδα.

Το μουσείο Ακρόπολης ήταν το μεγάλο έργο της ζωής του και το υπηρέτησε από την πρώτη στιγμή με όλες του τις δυνάμεις ανέφερε στο μήνυμα της η υπουργός Πολιτισμού.

Η Λίνα Μενδώνη σχολίασε: «Ήταν η ψυχή του Μουσείου, όταν αυτό ήταν ακόμη μόνο στα χαρτιά. Βρισκόταν εκεί, σε κάθε στάδιο της δημιουργίας του και μέχρι την τελευταία του στιγμή. Του οφείλουμε ότι η Ελλάδα έχει ένα από τα σπουδαιότερα και πιο αγαπημένα στους επισκέπτες μουσεία του κόσμου».

Ο Δημήτρης Παντερμαλής ήθελε να βλέπει το μουσείο ζωντανό γεμάτο κόσμο του άρεσε να συνομιλεί με τους επισκέπτες χωρίς πολλές φορές να αποκαλύπτει την ταυτότητα του και τη σημαντική του θέση.

Ξενάγησε κορυφαίες προσωπικότητες στο μουσείο όπως τον πρόεδρο της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα το 2016, τον Βρετανό ηθοποιό Στίβεν Φράι και πολλούς άλλους.

Ο Δημήτρης Παντερμαλής υπήρξε καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος ιστορίας και αρχαιολογίας του Αριστοτελείου πανεπιστήμιου και διεύθυνε τις ανασκαφείς στο Δίον Πιερίας αναδεικνύοντας τον αρχαίο οικισμό σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα