Δολοφονία εργολάβου στη Ρόδο: Απολογούνται αύριο ο 53χρονος και ο 20χρονος γιος του

Δολοφονία εργολάβου στη Ρόδο: Απολογούνται αύριο ο 53χρονος και ο 20χρονος γιος του

To Σάββατο αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να δώσουν εξηγήσεις ο 53χρονος Ροδίτης και ο 20χρονος γιος του, για τη δολοφονία του 46χρονου αλλοδαπού αλβανικής καταγωγής εργολάβου και πατέρα τριών ανήλικων παιδιών, για την οποία και κατηγορούνται.

Οι δύο άνδρες θα κληθούν να δώσουν πειστικές εξηγήσεις κατά την απολογία τους για τον τόπο, τον τρόπο και τον χρόνο θανάτου του αλλοδαπού.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος προανακριτικά κατά την εξέτασή του από τους αστυνομικούς έκανε λόγο για «νόμιμη άμυνα» από την πλευρά του για να προστατεύσει τον γιο του κατά τη διάρκεια φραστικής και σωματικής επίθεσης που δέχτηκε από τον 46χρονο αλλοδαπό, η οποία είχε αυτή την τραγική κατάληξη.

Ο ίδιος αναφέρει ότι ο γιος του, έχει μόνο ανάμιξη στη μεταφορά της σορού του εργολάβου από το Φαληράκι στην περιοχή της Ψίνθου όπου και τελικά εντοπίστηκε, και αυτό καθ’ υπόδειξή του (του πατέρα), ενώ αναφέρει ότι ο 46χρονος πέθανε από το σχοινί που του πέρασε γύρω από το λαιμό του, παρά το γεγονός ότι δεν το έσφιξε πολύ.

 Ωστόσο, το πόρισμα της νεκροψίας – νεκροτομής που έγινε από τον Ιατροδικαστή κ. Παναγιώτη Κοτρέτσο «διαψεύδει» τους ισχυρισμούς του 53χρονου, καθώς αναφέρει ότι ο θάνατος του 46χρονου αλλοδαπού επήλθε από «κακώσεις κεφαλής».

Συγκεκριμένα, ο άτυχος εργολάβος φέρει «δύο εμπιεσματικά κατάγματα με ουσιαστικά πανομοιότυπους χαρακτήρες κυκλικού σχήματος διαμέτρου 3,5-4 εκατοστά» από τα οποία εκτιμάται ότι προκλήθηκαν βαριές εγκεφαλικές κακώσεις.

Επίσης σύμφωνα με την ίδια ιατροδικαστική έκθεση, ο 46χρονος έφερε στις μπροστινές επιφάνειες του θώρακα και της κοιλιάς, κακώσεις που εκτιμάται ότι έγιναν όταν ακόμη ήταν ζωντανός με «θλον όργανο».

Σε ό,τι αφορά την ημερομηνία θανάτου του αλλοδαπού, τοποθετείται χρονικά κατ’ εκτίμηση ότι επήλθε μεταξύ 28 και 29 Αυγούστου 2022.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν βρέθηκε η σορός του άτυχου αλλοδαπού είχαν ήδη περάσει αρκετές ημέρες (ο ίδιος είχε εξαφανιστεί στις 28 Αυγούστου και βρέθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου) με αποτέλεσμα να έχει υποστεί σήψη και αρκετά στοιχεία που πιθανώς να υπήρχαν σε αυτήν να έχουν αλλοιωθεί.

Τους «πρόδωσαν» οι κάμερες

Βάσει των ίδιων πληροφοριών της «Ροδιακής», ένα από τα στοιχεία που αξιοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και του Τμήματος Αρχαγγέλου και τους οδήγησε στη διαλεύκανση της υπόθεσης, είναι τα όσα κατέγραψαν από το βράδυ της 28ης Αυγούστου έως τις πρωινές ώρες της επομένης, οι κάμερες ασφαλείας σε διάφορες επιχειρήσεις της περιοχής.

Σε ό,τι αφορά το υλικό που κατέγραφε η κάμερα ασφαλείας που  υπήρχε στο ξενοδοχείο, σύμφωνα με την αστυνομία και τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, διεγράφη από τεχνικό μετά από υπόδειξη του 53χρονου.

Σύμφωνα λοιπόν με τις κάμερες των γύρω επιχειρήσεων, υπάρχει καταγεγραμμένη η πορεία που ακολουθήθηκε από τους δύο κατηγορούμενους.

Όπως και οι ίδιοι αναφέρουν στις προανακριτικές τους καταθέσεις, μετά τον καβγά και την τραγική κατάληξη του 46χρονου εργολάβου στον προαύλιο χώρο της επιχείρησής του, ο 53χρονος «τα έχασε και δεν ήξερε τι να κάνει» έτσι «τον τράβηξε μέσα πίσω από τον σκουπιδοτενεκέ για να μη φαίνεται».

Στη συνέχεια ο πατέρας πήρε το αυτοκίνητό του και αφού μετέφερε σπίτι τους την οικογένειά του η οποία βρισκόταν σε άλλη περιοχή, μόλις κοιμήθηκαν, επέστρεψε στο ξενοδοχείο.

Εκεί υπέδειξε στον 20χρονο γιο του να πάρει το αυτοκίνητο του 46χρονου, ενώ ο ίδιος οδηγώντας το δικό του όχημα πήγαν στις Καλυθιές και το άφησαν σε ένα στενό. Και οι δύο άνδρες επέστρεψαν στο ξενοδοχείο με το όχημα του 53χρονου.

Ακολούθως χρησιμοποιώντας ένα άλλο όχημα της οικογενείας του, τοποθέτησαν από κοινού τη σορό του αλλοδαπού στην καρότσα την οποία ο 53χρονος φέρεται να την είχε σκεπάσει με ένα λευκό πανί, ενώ έβαλε και ένα ξύλο από επάνω για να μη φύγει αυτό.

Ο πατέρας είπε πως δεν ήθελε να αναμίξει τον γιο του, όμως ο 46χρονος ήταν βαρύς και έτσι τον φώναξε για βοήθεια.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως προτού φθάσει στο σημείο όπου και άφησε τη σορό του εργολάβου, ζήτησε από το γιο του να κατέβει από το αυτοκίνητο και τον επιβίβασε και πάλι στην επιστροφή.

Ο 53χρονος στην προανακριτική του κατάθεση δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του 46χρονου, τη δική του αλλά και τον γιο του που τον έμπλεξε σε όλο αυτό, ενώ αναγνώρισε «το λάθος του που δεν κάλεσε αμέσως την αστυνομία».

Υπενθυμίζεται πως πατέρας και γιος, μετά τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους, προσήχθησαν, συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους κ.κ. Άκη Δημητριάδη, Δημήτρη Δημητριάδη και Δημήτρη Βερβέρη, ενώπιον της κ. εισαγγελέως όπου και τους έγιναν γνωστές οι «βαριές» διώξεις που τους βαραίνουν.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου άσκησε σε βάρος του 53χρονου και του 20χρονου γιου του, ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία, και τους παρέπεμψε στην ανάκριση.

Οι δύο κατηγορούμενοι, θα απολογηθούν αύριο Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου το πρωί, και μέχρι τότε συνεχίζεται η κράτησή τους.

Πάντως, η οικογένεια του 46χρονου εργολάβου διά των δικηγόρων τους, κάνουν λόγο για «προμελετημένο και από κοινού έγκλημα» και έχουν ήδη προχωρήσει σε δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας σε βάρος του 53χρονου Ροδίτη και του 20χρονου γιου του.

Οι δύο γνωστοί δικηγόροι, παρίστανται καταρχήν για λογαριασμό της συζύγου, του αδελφού και των τριών ανήλικων παιδιών του άτυχου 46χρονου, ενώ μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των πληρεξουσίων, θα εκπροσωπήσουν επίσης τη μητέρα και τα λοιπά αδέλφια του θανόντος.

Σημειώνεται πως η σορός του άτυχου 46χρονου εργολάβου έχει μεταφερθεί συνοδεία της οικογένειάς του στην Αλβανία όπου σήμερα πρόκειται να γίνει η ταφή του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα