Επί επτά χρόνια κατάφερνε να διαφεύγει. Ένας σκούφος έλυσε το μυστήριο

Επί επτά χρόνια κατάφερνε να διαφεύγει. Ένας σκούφος έλυσε το μυστήριο

Επί επτά χρόνια κατάφερνε να διαφεύγει της σύλληψης ένας 36χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε μια 70χρονη και τον ανιψιό της στην Αίγινα το 2015 για να τους ληστέψει.
30 Νοεμβρίου 2015. Λίγο μετά τις δέκα το βράδυ μια 71χρονη και ο 44χρονος ανιψιός της βρίσκονται φρικτά δολοφονημένοι και απανθρακωμένοι στο σπίτι τους, στο χωριό Ασώματοι στην Αίγινα.

20 Αυγούστου 2022, σχεδόν επτά χρόνια μετά, ο ένας από τους δράστες του εγκλήματος που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο συλλαμβάνεται στη Μάλτα.

«Φαντομάς» επί 80 μήνες
Επί 80 ολόκληρους μήνες η ελληνική αστυνομία αναζητούσε μάταια τους δράστες του στυγερού εγκλήματος ή έστω τα ίχνη τους. Ώσπου σε έναν τυπικό έλεγχο στην πόλη Μσίντα της Μάλτας, η τοπική αστυνομία συνέλαβε τον καταζητούμενο για τον οποίο είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα.

Με χειροπέδες ο 36χρονος Αλβανός οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Μάλτας χωρίς μέχρι αυτή την ώρα να είναι γνωστό που βρίσκεται η λεία των 780.000 ευρώ που άρπαξε από τα θύματα.

Ένας σκούφος έλυσε το μυστήριο
Κλειδί στη διαλεύκανση της υπόθεσης αποδείχθηκε τελικά ένας μαύρος σκούφος που είχε βρεθεί στο χώρο του εγκλήματος το 2015.

Από την ανάλυση που έγινε διαπιστώθηκε ότι ήταν των δραστών χωρίς όμως να μπορεί να ταυτοποιηθεί το γενετικό υλικό που βρέθηκε στη βάση δεδομένων της ΕΛΑΣ καθώς ο δράστης δεν είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές.

Τους τελευταίους μήνες του 2021 στην εισαγγελία Πειραιά παραδόθηκε η δικογραφία της υπόθεσης με την ανακρίτρια να εκδίδει το ένταλμα σύλληψης τον Μάρτιο του 2022 βάσει του οποίου και έπεσε στα χέρια των αρχών ο 36χρονος στη Μάλτα.

Το χρονικό της φρικτής διπλής δολοφονίας
Η διπλή δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο, είχε γίνει στις 30 Νοεμβριου του 2015. Τότε, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, κάτοικοι της περιοχής Αγίων Ασωμάτων στην Αίγινα είδαν φλόγες και καπνούς να βγαίνουν από το υπνοδωμάτιο του σπιτιού της 71χρονης όπου έμενε μαζί με τον 44χρονο ανιψιό της.

Οι πυροσβέστες όταν μπήκαν μέσα βρέθηκαν μπροστά στο φρικτό θέαμα. Οι δράστες είχαν βάλει φωτιά στα θύματα ενώ αυτοί ήταν ακόμη ζωντανοί, αφού νωρίτερα τους είχαν ξυλοκοπήσει άγρια.

Οι δράστες πιθανότατα είχαν μάθει ότι η 71χρονη γυναίκα είχε κρυμμένο στο σπίτι της μεγάλα χρηματικά ποσά και οργάνωσαν το φρικτό σχέδιο τους μια νύχτα που στο διπλανό σπίτι γινόταν πάρτι, ώστε να μην ακουστούν οι φωνές των θυμάτων.

Επί 7 χρόνια ο 36χρονος Αλβανός κατάφερνε να παραμένει ελεύθερος. Τώρα, μετά τη σύλληψη του, οι αρχές ελπίζουν ότι θα φτάσουν στα ίχνη και του εξαφανισμένου συνεργού του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα