Κινδύνευσαν τουρίστες στην Χαλκιδική λόγω της κακοκαιρίας

Κινδύνευσαν τουρίστες στην Χαλκιδική λόγω της κακοκαιρίας

Για δεύτερο 24ωρο δοκιμάζεται η Χαλκιδική από την κακοκαιρία.
Τα τροχόσπιτα έγιναν… αμφίβια και οι σκηνές των παραθεριστών σε κάμπινγκ της Χαλκιδικής πνίγηκαν στις λάσπες και τα νερά.

Η καταρρακτώδης βροχή που έπληξε για μια ακόμη φορά την περιοχή προκάλεσε πολλά προβλήματα στους τουρίστες που είχαν κατασκηνώσει στα κάμπινγκ στην παραλία Συκιάς, το Κριαρίτσι και το Πλατανίτσι.

Τα ορμητικά νερά εισέβαλλαν στις σκηνές τους και χρειάστηκε να παρεμβεί η πυροσβεστική για την άντληση των υδάτων.

Κινδύνευσαν τουρίστες στη Χαλκιδική
Εφιαλτικές στιγμές έζησε μια οικογένεια τουριστών στη Συκιά όταν εγκλωβίστηκαν με το όχημά τους σε ρέμα της περιοχής που μετατράπηκε σε ορμητικό ποτάμι.

Συνεργεία του δήμου Σιθωνίας τούς απεγκλώβισαν μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Η νεροποντή προκάλεσε κατολίσθηση στην Τορώνη της Χαλκιδικής με αποτέλεσμα να κλείσει ο  δρόμος για το Πόρτο Κουφό, ενώ στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε και η Σάρτη με δρόμους, σπίτια και καταστήματα να πλημμυρίζουν.

Συναγερμός στην πυρόπληκτη Εύβοια
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν την Εύβοια στο νότιο μέρος της, ενώ σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκονται οι κάτοικοι και οι αρμόδιες Αρχές στο πυρόπληκτο βόρειο τμήμα του νησιού.

Παραλίες και δρόμοι στο Αχλάδι και στην Αγία Άννα ερήμωσαν λόγω της κακοκαιρίας. Ήδη η κίνηση μετά την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού ήταν υποτονική, ενώ όλοι φοβούνται το τελειωτικό χτύπημα που μπορεί να δώσει στην περιοχή μια καταρρακτώδης βροχή ή ένα μπουρίνι που θα παρασύρει τα καμένα.

Απεγκλωβισμός στη Θάσο
Πολλά τα προβλήματα και στη Θάσο όπου δρόμοι έγιναν ποτάμια και παρέλυσε η κυκλοφορία στην τουριστική περιοχή του νησιού.

Στην Σκάλα Ποταμιάς μια κατάκοιτη γυναικά παγιδεύτηκε στο σπίτι της και στήθηκε επιχείρηση από την πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ για τη μεταφορά της στο κέντρο υγείας Πρίνου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα