Κόρινθος: Η 6χρονη πνίγηκε αβοήθητη στη θάλασσα - Δεν βούτηξε ο πατέρας να τη σώσει

Κόρινθος: Η 6χρονη πνίγηκε αβοήθητη στη θάλασσα - Δεν βούτηξε ο πατέρας να τη σώσει

Η περιγραφή του πατέρα για το μοιραίο περιστατικό και τα ερωτηματικά.

Ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή βρέθηκε ο πατέρας του 6χρονου κοριτσιού που βρήκε τραγικό θάνατο χθες καθώς πνίγηκε σε παραλία στο Καλαμάκι Κορινθίας.
Στα δικαστήρια Κορίνθου οδηγήθηκε ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε στην παραλία Καλαμάκι. Ο πατέρας, ο οποίος βρίσκεται σε διάσταση με τη μητέρα της 6χρονης, την πήρε χθες το απόγευμα για να πάνε για μπάνιο.

Όπως υποστηρίζει ο άνδρας σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση σε κίνδυνο, φόρεσε το σωσίβιο στην κόρη του και μπήκαν μέσα στη θάλασσα για να κολυμπήσουν.

«Δε βούτηξα επειδή έχω άσθμα»
Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες το παιδί γλίστρησε από το σωσίβιο και έφτασε σε βάθος έξι μέτρων. Ο πατέρας ωστόσο δε βούτηξε για να τη σώσει, επικαλούμενος ότι δεν μπορούσε επειδή έχει άσθμα.

– Είχατε μπει μέσα στη θάλασσα;

– Είχα μπει.

– Και σας γλίστρησε από το σωσίβιο;

– Ναι, ναι

– Γιατί δεν βουτήξατε;

– Δεν μπορώ, έχω άσθμα.

Όταν η μικρή Αμέλια ανασύρθηκε από τη θάλασσα ήταν πλέον αργά.

«Το κορίτσι εντοπίστηκε από υποβρύχιο αλιέα, ο οποίος αρχικά της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια η 6χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της», λέει το Λιμεραρχείο Κορίνθου.

Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ενώ ο πατέρας της 6χρονης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα