Andrew Tate: Ο μισογύνης που αποκλείστηκε από Facebook και Instagram

Andrew Tate: Ο μισογύνης που αποκλείστηκε από Facebook και Instagram

Η Meta απέκλεισε τον influencer, Άντριου Τέιτ (Andrew Tate), από το Facebook και το Instagram για παραβίαση των πολιτικών της, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (19/08).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του BBC, ο πρώην κικ μπόξερ έγινε διάσημος το 2016 όταν απομακρύνθηκε από το «Big Brother» λόγω ενός βίντεο που φαινόταν να τον απεικονίζει να επιτίθεται σε μια γυναίκα. συνέχεια, απέκτησε φήμη στο διαδίκτυο, με το Twitter να τον αποκλείει επειδή είπε ότι οι γυναίκες πρέπει να «φέρουν την ευθύνη» για τις σεξουαλικές επιθέσεις που δέχονται.

Ακόμα, ο Άντριου Τέιτ είχε 4,7 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram τη στιγμή που ο λογαριασμός του αφαιρέθηκε και, μάλιστα, ο αριθμός αυτός είχε αυξηθεί ραγδαία από τον Ιούνιο, όταν και είχε περίπου 1 εκατομμύριο followers. Η Meta δήλωσε ότι αφαίρεσε τον αστέρα του κικ μπόξινγκ από τις πλατφόρμες της για παραβίαση των πολιτικών της σχετικά με επικίνδυνες οργανώσεις και άτομα, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Πάντως, κατά την απομάκρυνσή του από το «Big Brother», ο Άντριου Τέιτ δήλωσε ότι το βίντεο είχε μονταριστεί, χαρακτηρίζοντάς το ως «ένα απόλυτο ψέμα που προσπαθεί να με κάνει να φαίνομαι κακός», αλλά δεν έχει σχολιάσει ακόμα τον αποκλεισμό του από τις πλατφόρμες της Meta.

«Μια πραγματική απειλή για τους νέους άνδρες»
Ο Άντριου Τέιτ έχει προκαλέσει επικρίσεις στο διαδίκτυο για τα σχόλιά του, ιδίως από τη βρετανική ομάδα υπεράσπισης «Hope Not Hate», η οποία χαιρέτισε την πιο πρόσφατη απαγόρευση.

Ειδικότερα, ο Τζο Μάλχολ, διευθυντής έρευνας της προαναφερθείσας ομάδας, δήλωσε στο BBC ότι ο Άντριου Τέιτ «αποτελεί πραγματική απειλή για τους νέους άνδρες, ριζοσπαστικοποιώντας τους προς τον εξτρεμισμό, τον μισογυνισμό, τον ρατσισμό και την ομοφοβία». Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Έχουμε παράσχει σημαντικά στοιχεία στις μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένης της Meta, σχετικά με τη δραστηριότητά του και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να απομακρυνθεί. Χαιρετίζουμε την ταχεία δράση της Meta για την απομάκρυνση του Άντριου Τέιτ και θα ασκήσουμε πίεση στο TikTok να ακολουθήσει αυτό το παράδειγμα. Πρέπει να δράσουν τώρα για να αποτρέψουν την περαιτέρω διάδοση αυτών των εξτρεμιστικών απόψεων».
Πάντως, από την πλευρά του, ένας εκπρόσωπος του TikTok δήλωσε στο BBC ότι «η TikTok δεν έχει καμία σχέση με το θέμα αυτό, καθώς ο μισογυνισμός είναι μια ιδεολογία μίσους που δεν είναι ανεκτή στο TikTok».

«Απολύτως μισογύνης»
Τα βίντεο σχετικά με τον Άντριου Τέιτ έχουν αποδειχθεί δημοφιλή σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως στο TikTok, μιας και εκεί τα βίντεο που χρησιμοποιούν το hashtag #andrewtate έχουν προβληθεί περισσότερες από 12,7 δισεκατομμύρια φορές.

Εντούτοις, ο αριθμός αυτός δεν αντιπροσωπεύει μόνο βίντεο του Άντριου Τέιτ και των υποστηρικτών του, καθώς περιλαμβάνει και βίντεο που δημιουργήθηκαν από άτομα που ασκούν κριτική στον influencer.

Σε ένα βίντεο, κατά τη διάρκεια του οποίου πήρε συνέντευξη από έναν άλλο YouTuber, ο Άντριου Τέιτ δήλωσε ότι είναι «απολύτως μισογύνης», προσθέτοντας: «Είμαι ρεαλιστής και όταν είσαι ρεαλιστής, είσαι σεξιστής. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις τις ρίζες σου στην πραγματικότητα και να μην είσαι σεξιστής». Επίσης, στο ίδιο βίντεο αποκάλεσε τις γυναίκες «εγγενώς τεμπέλες» και είπε ότι «δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα (σ.σ. μια ανεξάρτητη γυναίκα)».
Ακόμα, σε ένα άλλο βίντεο στο YouTube, ο Άντριου Τέιτ είπε για τις γυναίκες: «Αν έχω την ευθύνη πάνω της, τότε πρέπει να έχω έναν βαθμό εξουσίας. Δεν μπορείς να είσαι υπεύθυνος για έναν σκύλο αν δεν σε υπακούει».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα