Το φαινόμενο της Ψυχρής Λίμνης έφερε βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και υδροστρόβιλους

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλία, αφού το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» έχει επηρεάσει ένα μεγάλο κομμάτι της χώρας.
Μια τεράστια κολώνα νερού ενώνει τη θάλασσα με τον ουρανό. Ο υδροστρόβιλος που προκλήθηκε στο Παλιούρι της Χαλκιδικής, δημιούργησε ένα θέαμα που κόβει την ανάσα.

Στη θάλασσα προκαλούνται επικίνδυνοι κυματισμοί. Το μπουρίνι στη Χαλκιδική προκάλεσε προβλήματα καθώς,  λόγω των ισχυρών ανέμων, ένα δέντρο έπεσε στον δρόμο από Στρατώνι προς Ιερισσό, στον δήμο Αριστοτέλη, στη Χαλκιδική.

Λήμνος
Την ίδια ώρα, κάτοικος της Λήμνου καταγράφει σε περιοχή του νησιού τον επικίνδυνο ανεμοστρόβιλο που δημιουργήθηκε στην στεριά και παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του.

Τα φαινόμενα σε πολλές νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές προκλήθηκαν από το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης», που επικρατεί για τέταρτη ημέρα και προκαλεί ισχυρές καταιγίδες, επικίνδυνα μπουρίνια και χαλάζι.

Χαλάζι σαν… κάστανο
Στη Σιθωνία της Χαλκιδικής το μπουρίνι ήταν ισχυρό ενώ για λίγα λεπτά σε πολλές περιοχές έπεσε χαλάζι σε μέγεθος… κάστανου.

Στη μία μετά το μεσημέρι, σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε και το νησί της Θάσου.

Η περιοχή της Χαλκιδικής, της βορειοανατολικής Μακεδονίας αλλά και του Ιονίου πελάγους, βρέθηκαν, σύμφωνα με το αστεροσκοπείο, στο επίκεντρο της κακοκαιρίας με ξαφνικά μπουρίνια και δυνατό χαλάζι.

Βόλος
Τρομερής έντασης θύελλα με χαρακτηριστικά τις σφοδρές ριπές ανέμου, την καταρρακτώδη βροχή και την παντελή έλλειψη ορατότητας σάρωσε τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.

Η πρωτοφανής σε ένταση θύελλα ξεκίνησε στις 16.45 με ξαφνικό αέρα σου σάρωσε την περιοχή μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά.

Η ποσότητα του νερού που έπεσε στον Βόλο από τα πρώτα λεπτά της θύελλας ήταν πρωτοφανής και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ την ίδια ώρα σε πολλές περιοχές έπεσε χαλάζι και προκάλεσε ζημιές σε αυτοκίνητα που έχουν ακινητοποιηθεί λόγω της έλλειψης ορατότητας.

Δεκάδες τέντες σπιτιών και διαμερισμάτων έχουν καταστραφεί, ενώ δέντρα και κλαδιά δέντρων έχουν πέσει.

Εξασθενημένο το κύμα κακοκαιρίας θα περάσει αργά τη νύχτα από την ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα και οι μετεωρολόγοι συνιστούν προσοχή, ιδιαίτερα στους παραθεριστές, καθώς τα ξαφνικά μπουρίνια μπορούν να προκαλέσουν πολλούς κινδύνους για οδηγούς, πεζούς και, κυρίως, για τους λουόμενους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα