Βόλος: Μην τον πιστεύετε, θα το ξανακάνει - Θα με σκοτώσει – Σε ασφαλή χώρο η 26χρονη

Βόλος: Μην τον πιστεύετε, θα το ξανακάνει - Θα με σκοτώσει – Σε ασφαλή χώρο η 26χρονη

Σε ασφαλή χώρο βρίσκεται με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρίας Συρεγγέλα η 26χρονη γυναίκα θύμα ενδοοικογενειακής βίας στο Βόλο.

Η κα Συρεγγέλα με το που ενημερώθηκε για το περιστατικό έσπευσε να επικοινωνήσει με τη γυναίκα της όλες τις πληροφορίες για τις δομές που υπάρχουν και μπορούν να την στηρίξουν, ενώ παράλληλα φρόντισε για την άμεση απομάκρυνσή της έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ίδιας και του παιδιού της.

Έζησε έναν εφιάλτη

Έναν πραγματικό εφιάλτη έζησε το βράδυ της Κυριακής μιας 26χρονη μητέρα στον Βόλο, η οποία έπεσε θύμα βίαιης συμπεριφοράς από τον σύντροφό της και μάλιστα μπροστά στο ανήλικο παιδί τους.

Ο 36χρονος άνδρας, απείλησε να τη σκοτώσει με κατσαβίδι, λέγοντας ότι «θα πάθει ό,τι και οι άλλες γυναίκες που δείχνουν οι ειδήσεις». Την χτύπησε στο πρόσωπο και τα χέρια, ενώ στην προσπάθειά της να ξεφύγει η 26χρονη τραυματίστηκε και στο πόδι, πιθανότατα από σπασμένο βάζο. Ωστόσο, κατάφερε να ειδοποιήσει την αστυνομία που συνέλαβε άμεσα τον δράστη.

Ο 36χρονος οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου με την κατηγορία της άσκησης ενδοοικογενειακής σωματικής βίας, ενδοοικογενειακής σωματικής απειλής και εξύβρισης. Ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να ετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 36χρονος είχε εκδηλώσει και στο παρελθόν βίαιη συμπεριφορά σε βάρος της συντρόφου του, με την οποία έχουν αποκτήσει ένα παιδί και συζούν στο ίδιο σπίτι. Όπως η ίδια φέρεται να εξομολογήθηκε, μέχρι τώρα τον συγχωρούσε για τα βίαια ξεσπάσματα θεωρώντας ότι θα σταματήσουν με την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων τους.

Ωστόσο, το βράδυ της Κυριακής τρόμαξε τόσο για τη ζωή της, όσο για το ανήλικο παιδί του, γι’ αυτό και αποφάσισε να καλέσει την αστυνομία.

«Εμένα ποιος θα με προστατεύσει;»
Ο φόβος κυρίευσε την 26χρονη γυναίκα στο Βόλο την οποία απείλησε να σκοτώσει ο 36χρονος σύντροφος της με κατσαβίδι, στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου ότι θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μετά από έφεση που άσκησε.

Την αγωνία και το φόβο της γυναίκας αφουγκράστηκε ο Εισαγγελέας του Βόλου, με παρέμβαση του οποίου δόθηκε εντολή φρούρησης του σπιτιού της 26χρονης, μέχρι ο κατηγορούμενος προσέλθει στο σπίτι που έμεναν, για να πάρει παρουσία μάρτυρα τα πράγματά του. Όπως άλλωστε δεσμεύτηκε ο ίδιος ενώπιον της έδρας του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, που τον καταδίκασε την Τρίτη σε ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους και δυο (2) μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Ο 36χρονος, δεσμεύτηκε στους δικαστές ότι δεν θα ενοχλήσει ξανά την 26χρονη και ότι θα κάνει τα νόμιμα, ώστε να μπορεί να βλέπει το 5χρονο παιδί του.

«Μην τον πιστεύετε, θα το ξανακάνει – Θα με σκοτώσει»
«Μην τον πιστεύετε, θα το ξανακάνει, να ξέρετε ότι σύντομα θα κάνετε ρεπορτάζ για εμένα. Θα με σκοτώσει», ανέφερε στους δημοσιογράφους η 26χρονη από τον Βόλο την οποία απείλησε ο σύντροφός της με κατσαβίδι, μπροστά στα μάτια του ανήλικου αγοριού τους.

Η ίδια δήλωσε απογοητευμένη από τη δικαστική απόφαση και ανήσυχη για τη ζωή, τόσο τη δική της, όσο και του 5χρονου παιδιού της.

H 26χρονη δηλώνει ανήσυχη για τη ζωή της, καθώς ο 34χρονος είχε πολλές φορές στο παρελθόν, όπως υποστήριξε, κάνει τα ίδια. Ξέσπασε σε αναφιλητά μέσα στο δικαστήριο.

«Ποιος θα με προστατεύσει εμένα τώρα, που θα έρθει στο σπίτι μου και θα κάνει ξανά φασαρίες ή που μπορεί να με σκοτώσει; Φοβάμαι για τη ζωή μου και για το παιδί μου». Παρουσίασε μάλιστα φωτογραφικό υλικό που φέρεται να προέρχεται από προηγούμενο ξυλοδαρμό. Φωτογραφίες με τα αιμόφυρτα πόδια της, ενώ δήλωσε πως υπάρχει και ιατροδικαστική έκθεση από το Νοσοκομείο Βόλου.

Στις 26 Σεπτεμβρίου ο 34χρονος θα καθίσει εκ νέου στο εδώλιο του κατηγορουμένου, καθώς εκκρεμούν άλλες δύο μηνύσεις της συντρόφου του εναντίον του για ενδοοικογενειακή βία και κλοπή. Η 26χρονη μητέρα χαρακτήρισε λάθος τη δικαστική απόφαση, καθώς δεν επιβλήθηκε στον καταδικασθέντα όρος να μην προσεγγίζει το σπίτι της και αναφέρθηκε σε όλα όσα προηγήθηκαν του τελευταίου επεισοδίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα