Λάρισα: 40χρονος το δεύτερο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων

Λάρισα: 40χρονος το δεύτερο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων

Διαπιστώθηκε την Πέμπτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας το δεύτερο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων που καταγράφεται στη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 40χρονο Λαρισαίο, ο οποίος προσήλθε στα Επείγοντα του ΠΓΝΛ έχοντας δερματικά εξανθήματα σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Αυτή η κατάσταση κινητοποίησε τους γιατρούς, οι οποίοι απομόνωσαν άμεσα τον 40χρονο ενώ έλαβαν δείγμα για περαιτέρω έλεγχο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά το πρώτο κρούσμα που καταγράφηκε στη Θεσσαλία στα μέσα Ιουλίου και νοσηλεύτηκε επίσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (25χρονος κάτοικος Μαγνησίας) η Διοίκηση του Νοσοκομείου με κινήσεις του διοικητή Δημήτρη Κατσικονούρη προμηθεύτηκε τα σχετικά αντιδραστήρια. Την Πέμπτη το δείγμα που ελήφθη από τον 40χρονο εξετάστηκε στο πιστοποιημένο εργαστήριο του ΠΓΝΛ, όπου διαπιστώθηκε πως είναι θετικό στην ευλογιά των πιθήκων. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύχθηκε η καθυστέρηση της αποστολής του δείγματος στο εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το κρούσμα έχει ήδη δηλωθεί στον ΕΟΔΥ, ενώ ο 40χρονος νοσηλεύεται – με την γενική κατάσταση της υγείας του να είναι καλή – σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Πηγή: larissanet.gr