Απόλυτη καταστροφή στη Λέσβο από τη μεγάλη φωτιά στα Βατερά

Απόλυτη καταστροφή στη Λέσβο από τη μεγάλη φωτιά στα Βατερά

Την απόλυτη καταστροφή ζουν οι κάτοικοι στη Λέσβο στα Βατερά, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά συνεχίζει να κατακαίει στο νησί.
Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους της Λέσβου καθώς μαίνεται για δεύτερο 24ωρο η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή των Βατερών.

Το πύρινο μέτωπο έχει διασπαστεί και με την αλλαγή της κατεύθυνσης του ανέμου, σε συναγερμό βρίσκονται οι κάτοικοι σε Βατερά και Βρίσα.

Πυροσβέστες και κάτοικοι του νησιού ολόκληρη τη νύχτα έδωσαν μάχη να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από σπίτια και περιουσίες.

Οι πρώτες φλόγες ξεπήδησαν λίγο μετά τις 10.00 το πρωί στον ορεινό όγκο πάνω από τα Βατερά. Μέσα σε λίγα λεπτά οι ισχυροί άνεμοι έσπρωξαν με τρομακτική ταχύτητα τις πύρινες γλώσσες από το βουνό προς τον παραθαλάσσιο οικισμό της περιοχής.

Ακολουθούν στιγμές πανικού. Η πυρκαγιά γρήγορα φτάνει στα πρώτα σπίτια, εισβάλλει στις αυλές, καίει αυτοκίνητα, περνάει τον παραλιακό δρόμο, μπαίνει στην αμμουδιά και καίει ακόμη και τις ξαπλώστρες με τις ομπρέλες από ένα beach bar.

Κάτοικοι και πυροσβέστες προσπαθούν να τιθασεύσουν την πύρινη λαίλαπα. Όμως το μέτωπο της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από την περιοχή Καστρί, σπάει σε δυο κομμάτια και εξαπλώνεται γρήγορα το ένα προς τα Βατερά και το άλλο προς την Βρίσα.

Οι φλόγες έφτασαν στη θάλασσα
Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, οι φλόγες φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Παραθεριστές και κάτοικοι της περιοχής εγκλωβίζονται.

Η εικόνα μέσα από ένα σκάφος που πλέει στην περιοχή είναι συγκλονιστική.

Σκάφη του λιμενικού και ιδιώτες καταφέρνουν και απεγκλωβίζουν εννέα άτομα, ενώ μια γυναίκα μεταφέρεται στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται. Εννιά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο ρίχνονται στη μάχη με την πυρκαγιά.

Είναι τόσο μεγάλη η ένταση της πυρκαγιάς που οι πυκνοί καπνοί έχουν φτάσει από τη Λέσβο μέχρι και τις Κυκλάδες.

Στην περιοχή βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος τόνισε πως οι Αρχές έχουν πληροφορίες ότι η φωτιά είναι αποτέλεσμα εμπρησμού.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές τουλάχιστον έξι σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ ειδικό κλιμάκιο της πυροσβεστικής που έχει ήδη μεταβεί στη Λέσβο, θα ερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα