Αναζωπύρωση στη Σάμο - Νέος συναγερμός στον Έβρο - Σε ύφεση οι εστίες στην Κάρυστο

Αναζωπύρωση στη Σάμο - Νέος συναγερμός  στον Έβρο - Σε ύφεση οι εστίες στην Κάρυστο

Ανησυχητικά είναι τα νέα από τη Σάμο, καθώς η πυρκαγιά που καίει από το μεσημέρι της Τετάρτης την περιοχή Μαραθόκαμπο φαίνεται να έχει περάσει σε σημείο πάνω από την τοποθεσία της Αγίας Κυριακής.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του SamosVoice, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνολικά επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των 28 πυροσβεστών που μετέβησαν χθες το βράδυ αεροπορικώς από την Αττική, 15 οχήματα και 2 Ε/Π. Μέσα στη νύχτα κατέφτασαν αεροπορικώς 28 πυροσβέστες από την Αθήνα, καθώς και πεζοπόρο τμήμα, οι οποιοι ρίχτηκαν στη μάχη.

Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με μηχανήματα έργου και υδροφόρες, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της νήσου Σάμου. Για τις συνθήκες και τα αίτια της πυρκαγιάς, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο  ανακριτικό τμήμα.

Η εικόνα στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Παρασκευή - Οι περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο

Φωτιά στον Έβρο: Οι πολύ δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσβεση - Εκκενώθηκαν τα Παιδικά Χωριά SOS

Νέος συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης στον Έβρο, μετά από φωτιά που ξέσπασε στην Αρίστηνο Αλεξανδρούπολης. Τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι εκκενώθηκαν προληπτικά και τα Παιδικά Χωριά SOS που βρίσκονται στην περιοχή. 

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας evros-news.gr, οι φλόγες έχουν φτάσει στο μοναστήρι του Αετοχωρίου και καταβάλλονται προσπάθειες να μην απειληθεί.

 Η φωτιά, όπως αναφέρει το e-evros.gr, ξέσπασε περίπου στις 12:30 το μεσημέρι και καίει δασική έκταση πίσω από το χωριό Αρίστηνο του δήμου Αλεξανδρούπολης, στην περιοχή του Έβρου. Στην ευρύτερη περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δυσκολεύει την επιχείρηση κατάσβεσης. 

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

 Στην περιοχή πνέουν μέχρι και αυτή την ώρα, όπως αναφέρουν τα στοιχεία των μετεωρολογικών σταθμών του του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, BA άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ και ριπές στα 40 km/h. 

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
 Ενισχύθηκαν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο, προκειμένου να ελεγχθεί η πυρκαγιά. Αυτήν τη στιγμή επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 23 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

Καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες να ελεγχθεί η φωτιά μέχρι το βράδυ, αφού τότε αναγκαστικά θα σταματήσουν οι πτήσεις των εναέριων πυροσβεστικών μέσων.

Σε επιφυλακή βρίσκονται και άλλες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και δεν αποκλείεται να φτάσει άμεσα στην περιοχή ακόμα ένα πεζοπόρο τμήμα.

Φωτιά στην Κάρυστο Εύβοιας: Τραυματίστηκε πυροσβέστης στο κεφάλι – Σε ύφεση οι εστίες

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε στη φωτιά που ξέσπασε στην Κάρυστο της νότιας Εύβοιας. Μάχη για να ελεγχθεί η πύρινη λαίλαπα, που ενισχύεται από τους ισχυρούς ανέμους.

Συγκεκριμένα, στις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να ανακοπεί η φωτιά στην Κάρυστο Εύβοιας, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε στο κεφάλι και χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο της πόλης, ανέφερε το eviathema.gr.

Στη μάχη με τις φλόγες πήραν μέρος περισσότεροι από 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων στην Κάρυστο περιόρισαν σημαντικά την εστία, η οποία είναι, πλέον, υπό μερικό έλεγχο, ενώ αποχώρησαν τα εναέρια μέσα.

Φωτιά δασική έκταση στην Κεφαλονιά

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Κεφαλονιά, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί στον Άγιο Κωνσταντίνο, στα Δαυγάτα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία αεροσκάφη, σε μία προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά πριν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Συναγερμός στην Πρέβεζα: Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση

  Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Νεοχώρι της Πρέβεζας. 

Άμεσα η Πυροσβεστική κινητοποίησε επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα