Εκτός ελέγχου οι συμπλοκές μεταξύ ανήλικων - Σε έξαρση οι συμμορίες

Εκτός ελέγχου οι συμπλοκές μεταξύ ανήλικων - Σε έξαρση οι συμμορίες

Εκτός ελέγχου βρίσκονται οι συμπλοκές μεταξύ ανήλικων. Στους καβγάδες συμμετέχουν παιδιά από 12 ετών 17 ετών. Σε αρκετές περιπτώσεις βγαίνουν, μαχαίρια, λοστοί και πτυσσόμενα.

Ένα από τα τελευταία περιστατικά σημειώθηκε στην πλατεία ηρώων στα άνω Λιόσια όταν δύο παιδιά από άλλη περιοχή ξυλοκοπήθηκαν άγρια επειδή κοίταξαν περίεργα έναν 15χρονο.

Το βράδυ της Παρασκευής ο 15χρονος μαζί με ομάδα νεαρών ατόμων επιτέθηκαν στους δύο ανήλικους και τους χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές στο κεφάλι και το σώμα.

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε αποκλειστικά στο MEGA όσα συνέβησαν. «Ήτανε δύο παρέες, μία παρέα από άλλη περιοχή και μια από εδώ στα Λιόσια, άρχισε με μια λογομαχία στην αρχή και συνεχίστηκε με σφαλιάρα και ξύλο» ανέφερε.

Ο 15χρονος συνελήφθη από την αστυνομία αφού αναγνωρίστηκε από τα θύματα.

Σε έξαρση οι συμμορίες ανηλίκων
Μόνο στην Αττική δραστηριοποιούνται 16 μεγάλες συμμορίες ανήλικων.

Ένας μικρός στρατός 180 ατόμων μοιρασμένος σε διάφορες περιοχές του κέντρου αλλά και σε σημεία των βορείων και νότιων προαστίων..

Τα μέλη των συμμοριών χτυπούν συνήθως έξω από σχολεία και σημεία που συχνάζουν νέοι. Με χρήση αιχμηρών αντικειμένων τους ακινητοποιούν και τους ληστεύουν, ενώ για να αυξήσουν το χαρτζιλίκι τους, διακινούν μικροποσότητες ναρκωτικών.

Το απόγευμα της Κυριακής δύο ανήλικοι μόλις 12 και 14 ετών συνελήφθησαν μετά από ληστεία σε βάρος 15 χρόνου στην περιοχή της Βάρκιζας.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν το κινητό τηλέφωνο που είχαν αρπάξει νωρίτερα και το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ, τα οποία επιστράφηκαν στο θύμα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα