Χαλκιδική: Σανίδα σωτηρίας για 30χρονο– Σώος μετά από 19 ώρες στη θάλασσα

Χαλκιδική: Σανίδα σωτηρίας για 30χρονο– Σώος μετά από 19 ώρες στη θάλασσα

Ο 30χρονος Ιβάν, κολυμπούσε για τουλάχιστον 18 ώρες με την ελπίδα να σωθεί. Τελικώς, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της χερσονήσου της Κασσάνδρας.
Ένα δώρο για τα γενέθλιά του, μία σπασμένη σανίδα στο νερό, έγινε η «σανίδα σωτηρίας» για τον Ιβάν, που πάτησε  και πάλι στεριά μετά από 19 ολόκληρες ώρες σκληρής μάχης με τα μανιασμένα κύματα.

Όσοι συμμετείχαν στην έρευνες χειροκροτούν ανακουφισμένοι, ενώ ο ίδιος σαστισμένος, αλλά σε καλή κατάσταση, χαμογελά. Ο πατέρας του συγκινημένος δεν πιστεύει αυτό που ζει. Πέρασε 19 μαρτυρικές ώρες. Ένα θρίλερ με happy end και μια μεγάλη αγκαλιά μέσα στο ασθενοφόρο.

«Ήταν ένα ατέλειωτο 24ωρο. Πολύ αγχωτικό. Και είμαστε όλοι χαρούμενοι που είναι καλά. Είναι πολύ δυνατος! Ναι είναι πολύ δυνατός. Περιμέναμε ότι θα τον βρίσκαμε σε κακή κατάσταση, αλλά φαίνεται καλά», σημείωσε ο αδελφός του Ιβάν.

Η ηλικία του και η ψυχραιμία του, τον έσωσαν. Μεσοπέλαγα ένα παγωμένο βράδυ… και όμως άντεξε περιμένοντας τον ήλιο να βγει. Ακόμα και οι ίδιοι οι διασώστες δεν πίστευαν ότι θα συμβεί. Οι ίδιοι οι διασώστες έδιναν ελάχιστες ευκαιρίες. Κι όμως έγινε.

Ώρες αγωνίας
Οι προηγούμενες ώρες ήταν δραματικές με τον πατέρα του αμίλητο. Μαζί με τον μικρό του γιο συμμετείχαν στις έρευνες.

Ελικόπτερα σάρωναν τον αέρα, και σκάφη του λιμενικού να σάρωναν τη θάλασσα κάθε λεπτό ήταν κρίσιμο. Το μεσημέρι ο πιλότος τον εντόπισε 16 ναυτικά μίλια από τη στεριά. Κρατούσε μια σπασμένη σανίδα. Ήταν η σανίδα σωτηρίας.

Τα μηνύματα από το νοσοκομείο είναι θετικά. Ο Ιβάν πάλεψε με τα κύματα και τα κατάφερε. Κερδίζει για δεύτερη φορά τη ζωή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα