Διασωληνωμένη στη ΜΕΘ η 6χρονη που κινδύνευσε να πνιγεί σε παραλία της Ζαχάρως

Διασωληνωμένη στη ΜΕΘ η 6χρονη που κινδύνευσε να πνιγεί σε παραλία της Ζαχάρως

Μάχη εξακολουθεί να δίνει στην εντατική του νοσοκομείου του Ρίου, το εξάχρονο κοριτσάκι που σώθηκε την τελευταία στιγμή από πνιγμό, σε παραλία της Ζαχάρως.
Μάζευε κοχύλια με τη μητέρα του και μέσα σε κλάσματα του δευτερόλεπτου βρέθηκε να βυθίζεται στο νερό

Το 6χρονο κοριτσάκι που κινδύνεψε να πνιγεί σε παραλία της Ζαχάρως νοσηλεύεται διασωληνωμένο στην εντατική του νοσοκομείου του Ρίου

Η θεία του μικρού κοριτσιού είπε στο MEGA: «Οι γιατροί είναι άψογοι, δεν έχουν φύγει λεπτό. Ο κύριος Ηλιάδης δεν έχει φύγει λεπτό.

«Είναι ακόμα διασωληνωμένο το παιδάκι, έχει σοβαρά θέματα, έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή όπως ξέρετε στο νοσοκομείο του Πύργου, εκεί διασωληνώθηκε, έγινε προσπάθεια καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης», δήλωσε ο διευθυντής ΜΕΘ Ρίου.

«Με το που είδε ότι χάθηκε το παιδί η μάνα έτρεξε, παράτησε τα υπόλοιπα παιδιά. Έτρεξε να μπει μέσα και δεν την έβλεπε και ξαναβουτάει – δεν πάτωνε ούτε η ίδια – και βουτάει και την πιάνει με τα χέρια της, τη σηκώνει ψηλά και της δίνει τις πρώτες βοήθειες», περιέγραψε η θεία της 6χρονης.

«Κατέβηκα από τον Πύργο, άρχισα να τρέχω. Μου είπε και ο κόσμος ότι κάτι έχει συμβεί, ότι κάποιος πνίγηκε. Το κοριτσάκι το βρήκα αναίσθητο. Είχε σφυγμό αλλά η αναπνοή του ήταν πάρα πολύ αδύναμη, δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Κι έτσι ξεκίνησα να του κάνω εμφυσήσεις. Μόλις ανέκτησε κανονικούς σφυγμούς, 122 σφυγμούς και οξυγόνο από 70 πήγε στο 98, ξαναγύρισα στο πόστο μου», δήλωσε ο ναυαγοσώστης.

Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρεστένων. Στην συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο Πύργου, υπέστη ανακοπή κι από εκεί στο πανεπιστημιακό του Ρίου, όπου νοσηλεύεται.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα