Προκλητικός ο ψευτογιατρός: Ζήτησε από τα θύματα να γίνουν καλύτεροι χριστιανοί και να τον συγχωρέσουν

Προκλητικός ο ψευτογιατρός: Ζήτησε από τα θύματα να γίνουν καλύτεροι χριστιανοί και να τον συγχωρέσουν

Συμπάσχω με όλες τις οικογένειες και τους συγγενείς που έχουν στραφεί εναντίον μου. Δε μπορώ να τους ζητήσω συγγνώμη, δεν είναι αρκετή μια συγγνώμη, δε φτάνουν εκατομμύρια συγγνώμες. Τους παρακαλώ πολύ να γίνουν δυνατοί, καλύτεροι χριστιανοί και να με συγχωρήσουν.

Το θράσος του ανθρώπου που έγινε γνωστός ως ψευτογιατρός κατηγορούμενος ότι οδήγησε στον θάνατο 12 ανθρώπους που έπασχαν από ανίατες ασθένειες υποσχόμενος θεραπείες με μαντζούνια, ξεπέρασε κάθε όριο κατά την διάρκεια της απολογίας του.

Θρασύς για μία ακόμα φορά ο «ψευτογιατρός» ζήτησε να γίνουν καλοί χριστιανοί και τον συγχωρέσουν τα θύματα του, χωρίς εκείνος να πει ούτε μία ξεκάθαρη και χωρίς περιστροφές συγγνώμη. Το κλίμα στην αίθουσα ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας του ιδιαίτερα τεταμένο.

«Δε θα τον συγχωρήσω ποτέ, τον σιχαίνομαι, εάν είχα τη δυνατότητα θα τον έπνιγα», δήλωσε η μητέρα ενός θύματος.

Ενώ ο δικηγόρος των θυμάτων σχολίασε: «Όψιμη και καλυμμένη, δεν ήταν αληθινή συγγνώμη, ούτε αληθινή».

Ο κατηγορούμενος για 12 δολοφονίες ασθενών με ανίατες ασθένειες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών επανέλαβε ότι δεν έκανε κακό σε κανέναν, φθάνοντας στο σημείο να πει ότι βοήθησε 500 άτομα.

Στην απολογία του ο  «ψευτογιατρός» υποστήριξε: «Υπάρχουν 500 άτομα που έχω βοηθήσει, πάντα αφιλοκερδώς πάντα με σκοπό να κάνω καλό. Ποτέ δεν προσπάθησα να κάνω κακό σε κανέναν άνθρωπο. Το μόνο που προσπάθησα να κάνω είναι να τους βοηθήσω. Δεν πίεσα κανέναν να ακολουθήσει κάτι που ο ίδιος δεν ήθελε».

«Πρέπει να του δώσουμε Όσκαρ ηθοποιίας. Καθόμασταν στο δικαστήριο και ήταν σαν να βλέπαμε θέατρο», τόνισε ένα από τα θύματά του.

Στο δικαστήριο απολογήθηκε και ο πρώην υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος, με την ιδιότητα του θωρακοχειρούργου, καθώς φέρεται να έκανε μια επέμβαση παρουσία του 50χρονου ψευτογιατρού. Αρνήθηκε κάθε σχέση με τον κατηγορούμενο.

«Δεν τον γνωρίζω καν. Ούτε εντός, ούτε εκτός χειρουργείου τον έχω δει ποτέ. Σε νευροχειρουργική επέμβαση, δε θα έμπαινε ποτέ μέσα. Το ακούω ότι ήταν παρών σε επεμβάσεις, ποτέ παρουσία μου. Δεν έχω καμία σχέση, καμία συνεργασία μαζί του, δεν έχω παραπέμψει ποτέ ασθενείς μου σε αυτόν», ανέφερε ο κ. Μαρκόπουλος, θωρακοχειρούργος.

Η δίκη του «ψευτογιατρού» συνεχίζεται ενώ η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας αναμένεται τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα