Ο κορονοϊός επανέκαμψε: Έκρηξη κρουσμάτων και θανάτων - Υψηλή η θετικότητα στα νησιά

Ο κορωνοϊός επανάκαμψε με τους ειδικούς να βλέπουν ανάγκη επαναφοράς μέτρων. Η χώρα μας έχει από τα πιο αυστηρά πλαίσια και θα έρθει η αποκλιμάκωση απαντά η κυβέρνηση.

Ο κορωνοϊός επανέκαμψε με τους ειδικούς να βλέπουν ανάγκη επαναφοράς μέτρων. Η χώρα μας έχει από τα πιο αυστηρά πλαίσια και θα έρθει η αποκλιμάκωση απαντά η κυβέρνηση.

Συναγερμός στους επιστήμονες από την επανάκαμψη του κορωνοϊού μέσα στο καλοκαίρι και το πικ της καλοκαιρινής σεζόν.

Αν και πολλοί συνδυάζουν την έξαρση κρουσμάτων με την χαλάρωση των μέτρων και τον τουρισμό οι ειδικοί θα πουν πως η χώρα μας έχει από τις πιο αυστηρές πολιτικές σε σχέση με άλλες χώρες που έχουν καταργήσει όλα τα μέτρα. Η Μίνα Γκάγκα λέει πως η αποκλιμάκωση είναι κοντά.

Έκρηξη κρουσμάτων και θανάτων
Η καμπύλη μέσου όρων κρουσμάτων έχει εκτοξευτεί όπως δείχνει και το διάγραμμα από τα 8353 κρούσματα στις 23 Ιουνίου στα 16.196 στις 6 Ιουλίου τα κρούσματα έφτασαν τα 23.364 εκ των οποίων 4 χιλιάδες επαναλοιμώξεις. Οι νεκροί είναι 22 και 96 οι διασωληνωμένοι. Από την ερχόμενη εβδομάδα μάλιστα τα κρούσματα θα ανακοινώνονται συνολικά κάθε Παρασκευή,

Εικόνες που θυμίζουν Νοέμβριο στο «Αττικόν»
Οι εικόνες από το Νοσοκομείο Αττικόν στην μια ώρα το μεσημέρι δείχνουν ανάγλυφα την επανεμφάνιση του κορωνοϊού με δεκάδες πολίτες περιμένουν για γιατρό στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Δεκάδες όμως και τα ράντζα που κάνουν την εμφάνισή τους σε κάθε εφημερία.

Τα νοσοκομεία δεν είναι στην τραγική κατάσταση των περασμένων μηνών όμως οι γιατροί βλέπουν πως υπάρχει η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έχει οδηγήσει και σε αύξηση των εισαγωγών.

Υψηλή η θετικότητα στα νησιά
Η θετικότητα φτάνει σχεδόν το 65% στη Μύκονο, το 47% στη Μήλο και πάνω από 40% σε Πάρο και Σαντορίνη.

Τα νέα δεδομένα φέρνουν αλλαγές ήδη στα ταξίδια με την Εmirates και την American Αirlines να επαναφέρουν τις μάσκες . Την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους επανέφερε μετά από μόλις ένα μήνα που είχαν καταργηθεί και η Κύπρος.

Κοντά στις 20.000 βρίσκονται και σήμερα τα κρούσματα για τον κορωνοϊό. Μικρή αύξηση υπάρχει και στους θανάτους, καθώς μέσα σε 24 ώρες 28 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον φονικό ιό. Οι διασωληνωμένοι κυμαίνονται σε σταθερά επίπεδα και ο αριθμός τους ανέρχεται σε 98.

Παράλληλα, ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 3.812 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 195.075.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 28, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.400 θάνατοι.  Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 98 (62.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 έτη. To 91.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορονοϊός: 18.297 κρούσματα, 28 νέοι θάνατοι και 98 διασωληνωμένοι - Η κατανομή

Mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα