Ελεύθερος ο Επαμεινώνδας Κορκονέας – Αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου

Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου αναγνωρίστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λαμίας, στον Επαμεινώνδα Κορκονέα από τις σφαίρες του οποίου επέσε δολοφονημένος το 2008 ο 15χρονος τότε Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Η απόφαση αυτη ανοίγει τις πύλες των φυλακών για τον πρώην ειδικό φρουρό μετα από μόλις 13 χρόνια. Η απόφαση προσβάλλει την μνήμη του παιδιού μου δήλωσε η μητέρα του ενώ προανανήγγειλε νεα προσφυγη στον Άρειο Πάγο.
Με οριακή πλειοψηφία, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου την πόρτα των φυλακών, στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008, χορηγώντας του, το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

«Νιώθω ότι πραγματικά δεν έχω δικαιωθεί. Η απόφαση που βγήκε είναι προσβλητική απέναντι στην ελληνική κοινωνία, στην ελληνική δικαιοσύνη και απέναντι στον Αλέξανδρο, στη μνήμη του Αλέξανδρου» δήλωσε η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν.

«Είναι ντροπή για τη δικαιοσύνη και είναι ντροπή για τα πρόσωπα εντός δικαιοσύνης που μεθόδευσαν αυτό το αποτέλεσμα» δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Οι ένορκοι αποφάσισαν
Η απόφαση λήφθηκε με πλειοψηφία των λαϊκών δικαστών και παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε η κρίση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου με την οποία αποφάνθηκε ότι η χορήγηση του ίδιου ελαφρυντικού στον Κορκονέα, τον Ιούλιο του 2019, που έσπασε τα ισόβια,δεν είχε την απαιτούμενη αιτιολογία.

«Αυτοί οι άνθρωποι οι ένορκοι απέδωσαν δικαιοσύνη. Θεωρώ ότι ήταν μία σωστή και ορθή νομικά απόφαση για τον κ. Κορκονέα» δήλωσε ο δικηγόρος του Κορκονέα, Γιάννης Αλετράς.

«Η σημερινή απόφαση δείχνει ξανά ότι για κάποιους αυτή η γενιά συνεχίζει να θεωρείται αναλώσιμη, συνεχίζει να μην έχει μέλλον» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Είναι ένας ακόμα κρίκος σε δικαστικές αποφάσεις που ρίχνουν στα μαλακά τον θύτη για να προχωράει απρόσκοπτα η αντιλαϊκή πολιτική» έγραψε το ΚΚΕ.

Η οικογένεια Γρηγορόπουλου δια των νομικών της εκπροσώπων θα ζητήσει νέα αναίρεσης της απόφασης από τον Άρειο Πάγο και πειθαρχικό έλεγχο όλων των εμπλεκομένων.

Ο Αλέξανδρος, εάν το νήμα της ζωής του δεν είχε κοπεί τόσο απότομα και άδικα, θα έκλεινε πριν από λίγες ημέρες τα 29 του χρόνια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα