Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναξιόπιστος ο Μάνος Δασκαλάκης – Η Δήμητρα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναξιόπιστος ο Μάνος Δασκαλάκης – Η Δήμητρα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στέλνει τα δικά της μηνύματα μέσω ενός εκ των δικηγόρων της. Το σχόλιο για το νέο πόρισμα, η αναφορά στον Μάνο Δασκαλάκη και η τοποθέτηση για τη μαραθώνια κατάθεση που έδωσε η αδερφή της.

Όπως παρουσιάζει άρθρο στο newsit.gr η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και έχει πάντα στο μυαλό της, το αίτημα αποφυλάκισης. Χθες περίμενε με αγωνία την ολοκλήρωση της κατάθεσης που έδωσε η Δήμητρα Πισπιρίγκου και ζήτησε από τους δικηγόρους της, να την ενημερώσουν. Για τον Μάνο Δασκαλάκη, ο Κωνσταντίνος Ζάρδας αρκείται να πει πως είναι αναξιόπιστος μέσα από τους ισχυρισμούς του. 

Συνεχίζει την ίδια υπερασπιστική γραμμή η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου για τις κατηγορίες εμπλοκής της με τους θανάτους των παιδιών της. Υποστηρίζει πως «δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε δολοφονική επίθεση κατά οποιουδήποτε από τα παιδιά», σύμφωνα με τον δικηγόρο της Κώστα Ζάρδα.

Αναφερόμενος στα δύο νέα ιατροδικαστικά πορίσματα που κάνουν λόγο για ασφικτικούς θανάτους των δύο παιδιών ο δικηγόρος σημείωσε πως η πελάτισσά του «ένα ιατροδικαστικό πόρισμα σαν αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης από έναν άνθρωπο που έχει στοιχειώδεις γνώσεις» και πως «αν αυτό το πόρισμα είναι αληθές, ορθό, επιστημονικά άρτιο και αναμφισβήτητο δεν θα το κρίνει η κυρία Πισπιρίγκου, δεν θα το κρίνει καν η νομική υπεράσπιση».

Από την άλλη ο δικηγόρος της 33χρονης σημείωσε πως «έχουμε από τη μία πλευρά δύο ιατροδικαστικά πορίσματα που λένε πως υπάρχουν παθολογικά αίτια και μιλώ για τα πορίσματα της κ. Τσιόλα και της κ. Τσάκωνα, οι οποίες δεν ήταν και αυτές μόνες τους, υπήρχαν και παθολογοανατόμοι, δηλαδή τουλάχιστον τέσσερις επιστήμονες που κατέληξαν ότι είναι παθολογικά τα αίτια στους θανάτους του βρέφους και της Μαλένας».

Αναφερόμενος στον πατέρα της οικογένειας, Μάνο Δασκαλάκη ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν έχει αξιοπιστία η πλευρά της πολιτικής αγωγής. Δεν μπορεί σήμερα να λες σήμερα το Α και αύριο το Ω».

Επιπλέον αναφερόμενος στην κατάθεση της αδελφής της κατηγορουμένης σημείωσε πως «Περίπου 10 ώρες η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου, έγιναν εξονυχιστικές ερωτήσεις, επανειλημμένες, επίμονες, προσπάθησαν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών να φανεί οτιδήποτε μπορεί να έκρυβε. Είναι πάρα πολύ έμπειροι, είναι οι απόλυτα ειδικοί και οι πλέον κατάλληλοι, έναν άνθρωπο τον οποίο ανακρίνουν και αυτός έχει κάτι να κρύψει να το βγάλουν, να το κάνουν να προκύψει και αυτό όπως φαίνεται δεν έγινε για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει κάτι να κρύψει η κ. Δήμητρα Πισπιρίγκου».

Τέλος σχετικά με την αίτηση αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου ανέφερε πως «από την πρώτη στιγμή ήταν επιθυμία της κατηγορούμενης γιατί θεωρούσε ότι ήταν άδικη και υπερβολική η απόφαση περί προφυλάκισής της, ότι δεν ήταν αναγκαίο και υπήρχαν άλλα μέτρα δικονομικού καταναγκασμού πιο ήπια τα οποία επαρκούσαν και αναζητούσαμε τεχνικές εκθέσεις τέτοιες που να δημιουργούν τέτοιο ρήγμα στο κατηγορητήριο ώστε να έχουμε ευνοϊκή έκβαση. Τώρα ήρθε αυτό το νέο χτύπημα, το οποίο έχει συνταράξει και την ίδια και έχει επηρεάσει και εμάς, την υπεράσπιση, ως προς το βάρος που θα πρέπει να κατανείμουμε σε περισσότερες υποθέσεις».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα